2 weken Bromma
Door: Janine en Robin
Blijf op de hoogte en volg Robin en Janine
27 Juli 2008 | Noorwegen, Bromma
Het meertje was een stuk warmer.
Deze week zijn we ook begonnen met het slopen van de doorgezakte vloer.
Gevolg van veel vocht en slechte ventilatie, Hoofdbalken waren compleet doorgerot,het gevolg daarvan was de de eerste verdieping ook wat doorhing omdat de steunpalen van een stalen middendrager daar ook weer op rusten. Dat hield in dat we eerstmaar de boel moesten onderstempelen, voordat we de vloer er zomaar uit konden slopen. Dit was trouwens geen nieuwtje voor ons omdat we wisten dat dit deel slecht was. Bij "Ik Vertrek" zouden ze dat anders belichten, maar wij weten beter.
Deze week is de man van het Hallingdal museum, www.hallindal-museum.no , geweest om een prachtige linoleum vloer eruit te halen. Dit komt in het museum te liggen. De vloer was van 1939 en in prima staat.
De man vond dat we een prachtig huis gekocht hadden met veel historische dingen erin. Helaas voor hun geven wij niet alles weg.
Sjakie en Willem genieten nu volop, Willem is overdag veel buiten en komt iedere keer weer netjes terug, Sjakie heeft gister lekker gezwommen in de rivier.
Ik ga nog maar eens Finn.no afspeuren voor de juiste dakpannen en morgen maar weer flink slopen.
Veel groeten uit een warm Noorwegen.
27 Juli 2008 - 17:04
Trudy + Bono:
Wat 'n prachtige vloer, zat dat onder 't kleed?
Vinden jullie sommige dingen best rot, valt toch mee!!!!
Nou sterkte met alles. Wat heerlijk dat meertje in de buurt. Geniet er maar lekker van. Veel liefs van je moeder en logé Bono -
28 Juli 2008 - 07:22
Yvonne:
Hoi, Robin en janine
Wat een werk, wat een puinhoop, maar ook..wat een vakmanschap (van jullie) en wat een prachtig kleed en dressoir. Zo te horen genieten jullie er wel van. Heel veel zonnige dagen en natuurlijk ook heel veel werkplezier!
Groeten vanuit een benauwd, broeierig en wisselvallig Nederland.
Yvonne -
28 Juli 2008 - 20:50
Marion :
Heej Janine, Robin en de beestenboel.
Mooie foto's staan er op de site, kunnen we de verbouwing een beetje volgen. Fijn dat het daar ook mooi weer is, geniet ervan!
Groetjes Marion, Paul, Noor en ? -
29 Juli 2008 - 09:22
Ineke & Ilse:
Fijn dat het allemaal zo goed gaat met jullie. Hier is het ook heel warm. Gisteren fijn gaan zwemmen in roggel met de hele club. Zo te zien hebben jullie nog Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeel veel werk. Veel succes ermee en de groetjes vanuit Deurne/Liessel -
30 Juli 2008 - 11:53
Maaike T:
Afgelopen weekend zijn mijn ouders met de Nelsy in Groningen geweest. Ze zijn nog wel in de buurt van jullie boot in Heijen geweest, maar zijn maar niet gaan checken of jullie al vertrokken waren. Dankzij deze mooie site kon ik ze bijpraten. Zij zeilen inmiddels weer richting Weert (6 weken met de Nelsy door Nederland toeren is ook best avontuurlijk, al is het dan niet helemaal naar Noorwegen). Groetjes van hun en ons uit Groningen. Maaike & Frits -
30 Juli 2008 - 22:35
Tom:
hai die hai,
Weer ff een berichtje uit warm en benauwd Amsterdamski hier :-)
Nou, nou, wat een foto's zeg en dat rot is ook wel enorm rot qua hout en vloeren etc PVD (potverdikkie. Prachtige omgeving trouwens luitjes, dat ziet er goed en erg uitnodigend uit :-)
Dat zeil kan ik me voorstellen, zeker qua leeftijd en patroon, dat ze dat ten toon willen stellen. Heben jullie daar hen van op de hoogte gebracht?
Lieve Rob en Janine, toi toi toi met alles en zeker weten, met jullie lust tot opknappen en er echt wat moois van maken zal het zeker allemaal goedkomen, maar er valt nog wel het een en ander te doen ja.
Héél veel succes en liefs, Tom -
01 Augustus 2008 - 19:44
Wil En Resie:
Hoihoi,
We hebben net even jullie Brommaverhalen gelezen,zijn gisteren thuisgekomen. Leuk om alles zo te volgen!Raar hoor , een Paesplas zonder jullie en geblaf van Sjakie. Kregen van Ronald en Dina jullie afscheidsfoto van PPclan,lachen!! Werk en geniet ze allebei, liefs Wilie und Resl -
02 Augustus 2008 - 00:22
Luc:
Ha,
Gaaf, jullie daar in verweggiestan en wij een stoer, uitdagend weekje Wanroij!!! Ook fijn, maar iets minder spannend.
Veel succes daar.
Groetjes, Muur, Luc, niels, Daan. -
02 Augustus 2008 - 22:03
Jan En Hanneke.:
Hallo Robin en Janine.
Wat een zooitje is het nog bij jullie. Leuk om je vrienden allemaal een drankje te geven, maa dan moeten ze ook wel aan de slag. Er is werk genoeg en met zoveel man schiet het een beetje op. Ach ik als ouwe Tante moet me er helemaal niet mee bemoeien. Jullie kunnen je af en toe lekker afkoelen, is dit dicht bij huis? Dus het weer bij jullie is goed en nu nog steeds? Net jullie foto's bekeken heel leuk om te zien hoe de kat zich op zijn gemak voelt. Wat een spullen hebben jullie meegenomen van hier, past dit wel in dat kleine huisje. Os is het in het echt groter, ach het is ook knus en makkelijk met schoonmaken. Ben jij nr. 15 daar in Bromma en wat sta jij daar op die foto te doen? De windrichting voelen of is het iedereen gedag zeggen das ook leuk.Er is veel bloeiends te zien, is dat allemaal lavendel?
Vanavond heeft je (schoon) moeder mij naar huis gebracht. Wij kwamen van de verjaardag van Marijke, was gezellig. Bono was er ook bij, die was ziek geweest en kreeg nu alleen maar rijst. Maar het gaat goed met het beestje, een makkelijke hond.Trudy vindt het wat gezellig maar zit ook meer vast. Oma was er ook en was heeeeel blij dat het niet meer zo heet is. Ze had hier knap veel last van. Hier gaat alles goed, alleen wordt die Ome Jan van jullie alweer bijna 60, hoe is het mogelijk hè!
Nou lieve mensen het ga jullie goed, heel veel succes met alles. liefs Jan en Hanneke.
03 Augustus 2008 - 12:46
Marianne Verbruggen:
Hallo Janine en Robin
Zo te zien aan de foto's van de omgeving en het huis zijn jullie toch echt een een paradijsje terecht gekomen. Oke er is flink werk te verichten aan het huis, maar dat is jullie wel toevertrouwd.
Leuk om alles zo te volgen.
Hoi jullie taai!! liefs Marianne
03 Augustus 2008 - 13:18
Bert En Gerrie:
Hallo luitjes daar in Bromma.Alles ondertussen gelezen en foto's gekeken. Prachtig huis (al zou je dat niet bij alle foto's zeggen) prachtige omgeving en dus nog heel wat werk te doen.Maar dat is jullie wel toe vertrouwd en er zal zeker wel hulp uit nederland komen mogen we aan nemen. Wat leuk dat het ook met Sjaak (na de speculaasjes) en met Willem goed gaat.
En Janine? bevalt het werk? Het is maar voor erbij moet je maar denken. De taal al wat meer onder de knie? Wat een raar gezegde als je dat zo schrijft he!Bij ons gaat alles goed, en zijn gangetje. Bert en ik zijn druk bezig met het organiseren van vakantie's voor menssen met een verstandelijke beperking die we zelf willen begeleiden, dus wie weet komen we nog een keer naar Noorwegen met een groep!!! Nee, dat denk ik niet maar wij komen natuurlijk wel een keer kijken.
Nou luitjes, veel succes en zet 'm op met de verbouwing, wij denken aan jullie.
Liefs
Bert en Gerrie -
04 Augustus 2008 - 11:36
Anja:
Hallo Luitjes,
Alweer een week of drie in Noorwegen; is het vakantie gevoel al weg of blijft dat nog lekker hangen!!
Zijn Margriet en Wim al gearriveerd??? Hard aan het werken met z'n allen?
Janine hoe moeten wij nu onze voorbereiding doen voor het weekend van Cheers? Ik begrijp dat wij samen met een aantal anderen in één groepje zitten om iets voor te bereiden van 10 minuten. Maar ja.... dat wordt knap lastig zo!!
Nou ja; ik wens jullie gezellige dagen met Margriet en Wim, geniet van elkaar!!!
Doei Anja -
04 Augustus 2008 - 12:32
Julitte En Wim:
Hoi hoi,
Geweldig, ik heb met open mond alle foto's weer eens zitten bekijken...het duurde even voordat ik op Google de site weer had gevonden. Echt ongeloofelijk, inderdaad zoals er in een eerder berichtje staat; jullie dromen niet alleen, jullie maken ze ook nog waar! Veel lef hoor! En we hoorden van ons pap en mam dat er heel veel moet gebeuren(dat zie ik ook wel op de foto's, maar dat het zeker "wel wat had"(dat zie ik dus OOK op de foto's! Zijn jullie het kleine kadootje al tegengekomen????!! Daar hebben ze geloof ik ook wel wat moeite voor moeten doen haha!
En ja, als je jullie verhalen leest, zijn er dan nog dingen interessant van ons die hier gebeuren?! Uhhmm....tja....dat onze Fello alweer 3 is geworden...dat hij flink zijn best doet om zindelijk te worden...dat ons Nine een geweldige bos krullen heeft (net als mama vroeger?)...en dat het een "echt" dametje is/echte meid; nee, hoeffe niet, selluf doen...anner rokje aan...dat Wim afgelopen vrijdag een ballonvaart heeft gehad...dat we dit weekend met opa en oma in een bootje in Giethoorn hebben rondgevaren...dat ik een eigen zaakje ben begonnen;distributeur van Herbalife...dat ik voor een training in juni naar Barcelona ben geweest..en dit ook een hele ervaring was...
Ach wij maken ook best wel wat mee, maar dan op een andere manier. Voor ons is dit alles ook een avontuur, maar dit van jullie....
Dat gaat ons te boven!
Succes en heeeeeeeeeeel veel groetjes vanuit een nu nog warm Hoogeloon xx De Goosjes -
04 Augustus 2008 - 21:37
Jetty:
Hallo allemaal,
Ik ben weer helemaal bij met lezen en plaatjes kijken. Het gaat jullie goed zo te zien. Wat een prachtige omgeving, daar ben je toch zo uitgerust....de groeten en Margriet en Wim!
Doei doei -
04 Augustus 2008 - 21:51
RicknCris:
Dag (ex) PP-sers,
Wat goed om te zien dat jullie al leker aan de slag zijn gagaan en dat het jullie en Sjakie en willem zo goed bevalt.
We moeten eerlijk zeggen dat we jullie missen. Het was hier warm, iedereen op vakantie,geen mens in de o zo mooie maas, niemand die ons op de hoogte houd van het laatste PP-nieuws. ja er wordt hier gedacht aan part time werk om de journalist functie van Robin te kunnen vervullen>>> geen haalbare kaart.
Maar het is leuk om jullie zo te kunnen volgen en in September maken we er zeker een mooi feestje van.
Succes met klussen, maar vooral Geniet van al het moois om jullie heen.
Groetejs RicknCris
07 Augustus 2008 - 13:08
Hoi Hoi:
Hier even heijen.
Ik zie dat je goed bezig bent er is zat te doen bij jullie .
gr.Cor
08 Augustus 2008 - 15:38
Trudy:
Hei Robin en Janine
Kan ik van 2 t/m 16 september Hutte Emile reserveren? Ik kom gezellig naar jullie toe om te helpen.
Waar blijven de foto's van de sloop van de voorkant van de gasten ontbijt/zitkamer?
Kyss og klem
je (s)mama -
08 Augustus 2008 - 19:24
José:
Hoi lieve Janine en Rôbin
wat fantastisch om jullie belevenissen hier te kunnen volgen. 1000 maal respect voor jullie want je moet het toch maar aandurven om dit te doen.
Heel veel suc6 met alles!
Groetjes José.