Laatste nieuws uit Bromma
Door: Janine en Robin
Blijf op de hoogte en volg Robin en Janine
10 September 2008 | Noorwegen, Bromma
Wij hebben de afgelopen week weer veel gedaan. Het schilderwerk van de Hytte zit erop,winterklaar zoals ze dat noemen. We zijn dan ook net op tijd klaar want de afgelopen twee dagen hebben we wat regen gehad. We hebben nu ook een droogmolen en een nieuwe stofzuiger, met dank aan alle ouders. Eindelijk hebben we nu ons eigen draadloos internet op ons landgoed. Na wat gepuzzel en een nieuwe telefoonaansluiting, werkt het allemaal perfekt. Dus......als mensen willen skypen, dat kan.
Kun je ons bewegend zien. Zoals het er nu uitziet komen we in oktober een weekje naar Nederland. Janine gaat met Cheers op reis naar....(nee ik zeg niks) dit is nog een verrassing. Uiteraard gaan we de nodige bezoekjes afleggen, dus wie weet zie je ons nog. Ons afscheidsfeestje zal een andere keer gaan plaatsvinden, organisatorisch te kort dag omdat we nu pas weten hoelang Janine vrij kan hebben van het werk. Hier is het al bijna herfstvakantie en moet Janine veel werken. Vandaag heeft Robin de ouders van Janine naar Gardemoen gebracht na 3,5 week Bromma. Zij zijn weer veilig geland en ook alweer thuis. Ons lekker gemaakt dat ze daar frietjes met gehaktstaaf gingen eten. Iets wat we hier niet hebben en toch nog niet echt missen.....(sorry Friso en Ellen van het Heijes Hepke aan de Hoofdstraat in Heijen, te herkennen aan het bruin/oranje logo)Jullie zien ons w.s. iedere dag in oktober, als we in Heijen zijn!!
Afgelopen dagen ook gemerkt hoe je officiele dingen moet regelen, zoals het invoeren van een Nederlandse aanhanger. Eerst haal je de belettering Robin's Klusservice eraf, klus betekent hier letterlijk onhandig, dus niet handig voor een klusjesman. Dan de aanhanger laten keuren in Gol. Hier kreeg ik papieren mee die bij de douane in Drammen(150 km) afgetekend moesten worden, stempeltje erop, belasting betalen en weer terug naar Gol voor het Noors kenteken. Dagje bezig.
Met buurman Leif Inge zijn Jan en ik zijn schapen wezen vangen boven in de bergen, deze moeten weer terug naar het dal omdat eind september het elanden jacht seizoen begint en je dan daar niet wil lopen. Aankomend weekend moeten er nog meer naar beneden, dus gaan we nog wel even kijken bij hun seter(dat is een zomerboerderij hoog boven in de bergen) komt de Pajero weer goed van pas. Robins moeder is nu nog een week hier om te helpen. De moeders zijn al begonnen met de gordijnen te maken voor de Hytte. Dat wordt erg mooi Nou dit waren weer de laatste nieuwtjes uit Bromma. Veel plezier in Nederland en voor de mensen van Matigheid en Genoegen heel veel succes met jullie stuk "Bachanten"in de Rhulenhof in Venzelderheide. Zie ook www.matigheidengenoegen.nl
10 September 2008 - 22:35
Karin:
Hou Janine en Robin,
leuk om weer te lezen hoe het met jullie gaat. Ziet er mooi uit de hytte, lekker gevoel of nie? Leuke foto's, wel zielig die verslaafde onbekende, pas je wel goed op janine, je weet maar nooit met zo'n verslaafde!
Ik zie je binnenkort met de Cheersreis.
groetjes, ook van Jos. -
11 September 2008 - 07:33
Miranda:
hoi Janine en Robin, fijn weer een berichtje te horen!! Ik nog fijn in mijn eerste week vakantie. Net de kermis erop zitten en gaan zo een paar dagen naar een huisje via landal bij eerbeek...ff weg met het gezin!
Dus in oktober weer even vertrouwd terug, tja die week zal vast voorbij vliegen en je zult vast niet alles kunnen doen wat je wilt doen...Maar toch ervan genieten en eruit halen wat jullie kunnen!
Nou dag daar, en tot de vlg x!! Miranda -
11 September 2008 - 12:28
Mark Bijveld :
Hallo Janine en Robin,
We missen je heel erg en we willen wel weer een keer "buurten" met jullie!
Het wordt erg mooi bij jullie.
Mark wil weten of jullie daar ook chips en cola en koek hebben.
Mark Bijveld (en Irna)
11 September 2008 - 19:05
Julitte:
Hey!
Mooi zeg die Hyte. Ik begin zo langzamerhand toch steeds nieuwsgieriger te worden. Ik krijg alleen wel medelijden met jullie als ik de foto van jullie samen achter de pc zie.... Rusten jullie ook wel?! Of is dit gewoon een momentopname?!
Wij gaan het weekend weg. We denken naar Ommel naar de camping. Wim zijn kameraden hebben dit geregeld, dus wij weten van niks.
Jammer dat ik geen foto's kan sturen. Je zou ons Nine moeten zien met haar krullen....het is net ik toen ik klein was...
Vonden jullie het trouwens niet gek toen "ome" Jan en "tante" Sien naar huis gingen? Lijkt me wel?!
Effe het weer hier: zeer zonnig vandaag, echt een nazomertje. Morgen zou het wat minder worden met hier en daar een bui. Laten we hopen dat die bui dan niet in Ommel gaat vallen....
Luitjes, de groeten en tot schrijvens!!! -
12 September 2008 - 14:25
Marleentje:
Alweer hard gewerkt hoor!
en.... de doos frikandellen is onderweg!! Heb je wel een "vetpan"?
groetjes van de maasjes -
12 September 2008 - 17:51
Jeanne Laarakkers:
Hoi Janine en Robin,
Ook ik heb deze site bij mijn favorieten staan.
Een superavontuur zijn jullie begonnen wat ik graag volg, zo bijzonder en prachtig.
Op de natuur ben ik jaloers, wat mooi is het daar aan de foto's te zien. En dat wordt dan jullie "thuis" Moet een droom zijn die uitkomt nietwaar!
Laat ik maar in dit kikkerlandje blijven waar het (bijna) de hele dag heeft geregend. Ook daar raken we aan gewend.
In ieder geval: veel geluk daar en de groetjes van;
Jeanne
12 September 2008 - 19:54
Rianne:
't Is vrijdagavond, laptop op schoot en de tv aan en ondertussen jullie laatste up date even doornemen. Wat hebben jullie hard gewerkt zeg. En het ziet er ook echt gezellig uit dat klussen allemaal. Robin op de trekkerrr, als een ware agrarier. En janine zo'n waspaal is super handig, 't moet alleen niet zo'n weer zijn als vandaag. Het was maar een bui, van 11.00u en ik kan je melden het is nog niet droog!!!En gisteren kon je nog in de bikini (bij wijze van spreken)
Wat boffen jullie met zo'n super klus team, ze zijn van alle markten thuis. Verven, gordijnen maken, stickers verwijderen, poep scheppen maar misschien moet je nog wel iemand zoeken voor de boekhouding want.....dat lijkt op de foto wel de zwaarste klus!!!
Veel plezier in oktober op jullie city trip naar Nederland!!!!
Tot horens, liefs Janssen -
12 September 2008 - 23:03
Anja:
Hallo daar in het verre en waarschijnlijk ook natte Bromma!?
Hier was het echt nog even zomer, maar ik denk dat dat nu echt definitief voorbij is SNIK!!!
Het ziet er allemaal al veel beter uit bij jullie. Slapen jullie tussendoor eigenlijk ook of werken jullie maar door?? Er is al zoveel aangepakt...
Zitten jullie een beetje op schema of hebben jullie de schema's maar gewoon helemaal losgelaten???
Ik wilde jullie eigenlijk even een privé mail sturen want op deze manier kan ik toch niet gaan roddelen over die meiden van Cheers.....En daar valt VEEL over te vertellen.
Dus laat maar even weten waar ik de echte versie van mijn verhaal heen kan mailen!!!
Fijn weekend verder!
Doei Anja -
13 September 2008 - 10:02
Tom:
Ha lieve Robin, Janine en Trudy,
Ja ja, how time flies en hoog tijd voor weer een berichtje plaatsen.
Heb net van Trudy haar sms gelezen en ben gelijk door naar deze site gegaan.
Wát is er hard door jullie gewerkt en wát hebben jullie moeders en vader enorm hard mee "geklust", hoewel ha ha, dat er zeker niet "onhandig" uit ziet.
Zet ze maar ff tussen aanhalingstekens als ik de betekenis nu heb gelezen, want zo zie je maar hè....de ene taal is de andere niet :-). Ook hier vliegt de tijd en is er veel gebeurd, Ramses Shaffy is 75 jaar geworden en heb op zijn intieme feest voor hem mogen zingen samen met de pianist Hajo Sanders. "Ik Drink" was erg toepasselijk voor hem en hij heeft er van genoten zei hij me na afloop, leuk hè? Een héél bijzonder mens heb ik ontmoet naast ook nog andere vrienden van hem en we gaan elkaar zeker vaker zien vanaf nu :-) Aan alle kanten proberen Angela en ik de voorstelling nu aan te bieden bij producenten, maar zo makkelijk is dat allemaal nog niet want seizoen 2009/2010 zit al vrijwel over- en overvol. Maar we gaan door en wie weet... anders seizoen 2010/2011.
Ik blijf van jullie op de hoogte en jullie wel van mij hè? Ga ook ff uitzoeken wat jullie Skype en tel. nummer is, want er mot dit weekend wel ook vocaal contact gelegd worden vind ik. Het ziet er allemaal echt tè gek uit en die Pajero is lekker stoer ja. Véél liefs en hou jullie taai daar met alles wat nog staat te gebeuren. Tot bels dit weekend. x Tom
13 September 2008 - 12:53
Trudy:
Ik geniet hier bj mijn kids. Het is ook fijn om 't weer in het echt te zien. De hutte is keigezellig ingericht. Tis hier hartstikke mooi. Heerlijk weer, wat wil je nog meer???? -
13 September 2008 - 14:18
Jan:
wat hebben jullie hard gewerkt knap hoor wat ziet het er leuk uit -
14 September 2008 - 18:50
Franka:
Hoi Robin en Janine,
Jullie pap en mam zijn weer veilig in ons kikkerlandje aangekomen maar waren wel heel erg moe. Ik stond voor het raam en ze zaten samen in de stoel te slapen.
Tante Sien werd als eerste wakker van mijn tikken op het raam (steeds harder, eerst 1 tikje maar daar werden ze echt niet wakker van)
Hadden het heel fijn gehad en ze wilden eigenlijk nog niet naar huis.
Jullie zijn op mijn verjaardag nog niet hier hoorde ik maar misschien zien we jullie nog wel.
Groetjes van Peter, Franka, Sven en Lars.
17 September 2008 - 12:22
Yvonne:
Hoi noormannetjes,
Het begint er al leuk uit te zien.
Er is bij jullie dus ook hard gewerkt! Ik hoop dat het nog een poosje goed weer blijft, zodat je nog goed kunt klussen.
Volgens Trudy is het heel erg mooi in Noorwegen, ik denk dat je maar een knappe Noor voor haar moet zoeken!
Groetjes van ons allemaal