Lente???
Door: Janine en Robin
Blijf op de hoogte en volg Robin en Janine
25 Maart 2009 | Noorwegen, Bromma
Tja, die lente, iedereen heeft het er over, is het bij jullie ook al lente? En is de sneeuw al weg?
Nou, lente lijkt het wel een beetje, terwijl het nog geen hele hoge temperaturen zijn, 's nachts zelfs nog redelijke vorst.
Hier in Noorwegen leeft veel meer het paasgevoel dat er nu aankomt, dan zoals de Nederlander roept: het voorjaars gevoel.
Kortom het is al best lekker, en nee er ligt nog steeds sneeuw, en donderdag en vrijdag gaat het gewoon nog weer een beetje sneeuwen, daarna wordt het beter. Hopen we.
Goed, de bouwaktiviteiten schieten lekker op. In de badkamer zit al het leidingwerk erin.
De vloeren zijn extra geisoleerd, en dicht gelegd. De wanden zijn dichtgemaakt met Litex platen, waar dan weer tegenaan getegeld kan worden. Litex is een soort Wedi bouwplaat, voor de kenners. Dit is een schuimplaat van 2 of 3 centimeter dik, waar een laag met gaasvlies overzit wat hem heel sterk maakt.
Ideaal materiaal om mee te werken, licht en makkelijk op maat te maken.
Het waterleidingen werk is hier ook wel apart. Iedere kraan, zowel warm als koud water heeft een eigen leiding, die vanuit een speciale kast komt. De leidingen zijn van kunststof en zitten weer in een beschermbuis, zodat als er lekkage in een koppeling komt, het water altijd in die centrale kast komt en je geen water in je muren krijgt.
Voor je gaat tegelen, moeten dan ook alle platen, en schroeven dicht gezet worden met een "rubberpasta" met een soort kimband erover. Zodat je een waterdicht wand/vloer hebt. Dit is ook verplicht om het zo te maken.
Al met al zit er in ons "kleine"badkamertje al meer dan 60 meter waterleiding.
Ook hebben we hier in de Hytte een Boiler van 200 liter, dus kunnen we uitgebreid douchen.
Deze week komt de elektricien om de vloerverwarming te leggen en dan kan Robin gaan tegelen, met hulp van Janine.
Vandaag hebben we in het grote huis de logeerkamer in orde gemaakt, want ja ja, we krijgen weer gasten(lees hulptroepen). De ouders van Janine komen vrijdag hierheen, voor een dikke 5 weken, en hiervoor hebben we een logeerkamer gecreeerd in het grote huis. Zelf een bed gebouwd van balken en planken die we toch hadden liggen, en daar kan geen Ikea tegenop. In de kamer komt zelfs warm en koud stromend water. Bijna 5 sterren. 'S middags nog wel genoten van het zonnetje, de tuinbank maar eens voor het huis gezet en genieten.
Afgelopen week heeft Janine een klein ongelukje gehad. Rond half een 's nacht, klaar om Sjakie nog even uit te laten, gleed ze onder uit op het ijs wat er hier overal ligt. Gevolg: stuiterde met haar achterhoofd op het ijs en zag echte sterren van heel dicht bij, gepaard gaande met flitsen Noorderlicht.
Al met al geen prettige ervaring, en een paar dagen thuis geweest, en het even rustig aan gedaan.
Goed beste mensen, ik wens jullie weer een goede week toe, en doe het voorzichtig aan, dan doen wij dat ook.
Hilsen fra Janine en Robin.
25 Maart 2009 - 20:44
Miranda:
hoi harde werkers, leuk weer wat te lezen.
Hier alles oke, druk in de weer met een ritme zoeken met de mannen hier in huis.
Voor mij geld; rustig aan en niet alles willen doen en plannen. Dat werkt nu eenmaal niet met twee kids.
Lastig voor me, maar goed.
Janine, vervelend dat je euh gestuiterd bent. Je hebt je toch wel goed laten verwennen door Robin?? Vast!!!
Nou hier is het ; nat nat nat, wind, wind en nog eens wind. Nog verre van Lente...
Maar ze beloven beterschap....
Heel veel liefs Miranda -
25 Maart 2009 - 22:16
Trudy:
Oh wat heerlijk weer uitleg en foto's van onze klussers in Bromma. Gewoon effe genieten zo mooi het allemaal wordt. Dus nu kan er ook gelogeerd worden in het grote huis. Jongens wat geweldig. Jullie hebben weer hard gewerkt. Met de rondleiding van gister zie ik 't echt helemaal voor mij.
Lieve kids weer bedankt voor al het nieuws, succes met de volgende werkzaamheden. Heel veel groetjes en liefs, dikke kus van je mama Trudy -
26 Maart 2009 - 11:35
Lida:
Hoi,
Ik kreeg jullie berichtje via mijn weblog, leuk, bedankt. Ik heb die van jullie dus ook 'even' doorgelezen. Goh, wat een klussers zijn jullie, echt goed. Jullie willen een bed en breakfast beginnen en hebben een oud pension gekocht, klopt dat? Grappig dat jullie Ingrid en Remco kennen, die ken ik ook. Ja, het nederlanders in noorwegenwereldje is niet zo groot hoor. Fijn dat het goed gaat met jullie. Als het goed is, gaan wij van de zomer verhuizen naar een oud nieuw huis waar ook veel geklust moet worden...kunnen we Robin inhuren....
Gaan jullie pasen op zijn noors vieren, de bergen in op de skies? Wij gaan eerst een weekje naar Denemarken maar met Pasen zijn we hier weer, hopelijk wordt het mooi weer!
Lida -
26 Maart 2009 - 18:54
Silvy:
Hee Janine,
Ja! nu heb ik je ook gevonden op waarbenjij .nu/ hartstikke leuk om zo eens plaatjes en verhalen uit Noorwegen te zien! veel plezier daar! Fijn om te horen dat t je goed vergaat daar!
groetjes, Liefs silvy -
26 Maart 2009 - 20:00
Ellen En Dick:
Zo te zien begint het allemaal steeds meer vorm te krijgen, mooi hoor! Leuk jullie zo te zien genieten in het zonnetje.
Hier bij ons in Zweden ligt er ook nog sneeuw en daaronder vaak een laagje ijs, ook oppassen dus. Gelukkig viel het mee, Janine. Hoppas det gör bra for dig!
Hälsa från Sverige,
www.jobsbovandrarhem.se -
27 Maart 2009 - 18:28
Marleen:
.... en nog steeds foto`s met lachende gezichtjes! Maar wat wil je ook met zo`n heerlijk zonnetje, daar zijn wij jaloers op hoor.
Leuk om weer te zien hoe het alsmaar vooruit gaat.
Vol houden maar...
En geniet van jullie bezoek, en een hele fijne zon/verjaardag Janine.
Lieve Groetjes Marleen en Mannen uit Deurze -
28 Maart 2009 - 21:43
Julitte:
Hallo hallo!!!
Janine, al is het nog niet de dag, toch wil ik je alvast VAN HARTE FELICITEREN met je verjaardag!! Geniet ervan, en drink samen met je mama en papa, mijn "tante" Sien en "ome" Jan een lekkere borrel zou ik zeggen. Doe ze de groeten en laat ze maar eens flink aan de slag gaan...haha...
Groetjes van ons, we denken aan jullie! -
29 Maart 2009 - 00:51
Anja:
Happy Birthday Janine!!
Geniet maar lekker van je verjaardag samen met Robin en je ouders!!
Wat geven de Noren daar bij de koffie als er iemand jarig is???? Lekkere recepten mag je altijd naar mij toe aturen hoor!! Vooral gebak en toetjes hmmmh!!! (of doen ze daar niet aan koffie met gebak en daarna nootjes/chips en kaas/vlees blokjes????)
Ik ben benieuwd hoe dat daar gevierd wordt.
Hebben jullie wel slingers opgehangen of vriezen die daar vast???
Hier in nederland krijgen we af en toe een beetje het idee hoe de lente zou kunnen gaan worden, jippie!!!
Maar nog vaker valt er erg veel regen en dat vind ik dan echt helemaal niets aan!!
Ik ga nu gauw de klok een uur vooruit zetten anders weet ik morgen niet meer hoe het nou zat!!!
Jullie een gezellige dag!!
Een hele dikke kus vanuit Milsbeek.
Anja -
29 Maart 2009 - 14:43
Ria:
Lang zal ze leven, Lang zal ze leven, Lang zal ze leven in de gloria, in de gloria, in de gloria, Hieperdepiep Hoera Hierperdepiep Hoera ! Janine Proficiat met je verjaardag (Robin en je pap en man hebben dit vanmorgen hopelijk live voor je gezongen !!) Geniet van je verjaardag en drink er unne goeie borrel op. Succes met klussen, we kunnen wel zien op de foto's dat jullie er iets prachtigs van aan het maken zijn (of iemand van jullie is goed in 'foto-shoppen') Groetje en een dikke kus uit Grashoek !
Leon, Ria, Coen en Guusje -
29 Maart 2009 - 22:32
Wijnand En Ivonne:
Janine, proficiat met je verjaardag.
Gr. Wijnand en Ivonne -
04 April 2009 - 19:26
Miep Em Boy.:
Hallo Janine en Robbin.
wat vliegt de tijd nog van harte proficiat met je verjaardag en beterschap met je val schade.
Gistere hier 21 graden
Heerlijk lente weer.
Prachtig zoals het wordt,
mooie verhalen en hou de moed er in.
Groetjes Boy en Miep.
10 Juni 2009 - 06:41
Bianca Van Leuken:
Hey Robin, hey Janine...Hoe gaat het met jullie??? Hier ff een berichtje van Bianca uit Schaijk...ben tegenwoordig een beetje in contact zo hier en daar met Peter van Moorsel uit Deurne, bij jullie bekend, en we kregen het over jullie, bij allebei bekend dus...ben ik eens gaan speuren op internet, en hoppakee, gevonden...toch ff nieuwsgierig hoe het met jullie gaat daar in het verre Noorwegen...ga zeker ff lezen wat er allemaal te vinden is op deze site...geen hyves daar... Groetjes van een oud klasgenootje!!!