Tuintaferelen
Door: Janine en Robin
Blijf op de hoogte en volg Robin en Janine
29 Juni 2009 | Noorwegen, Bromma
Dat is weer een hele poos geleden dat we ons laatste bericht geschreven hebben. Inmiddels is het hoogzomer in Noorwegen. Gisteren haalden we in de schaduw een temperatuur van 31 graden celsius! Donderdag hebben we voor het eerst in de rivier gezwommen maar dat was errug kkkkoud. Nu is Robin alweer zo stoer geweest om gisteren en vandaag nog even een duik te nemen en het water is nu al een stuk behaaglijker.
Vorige week woensdag hebben we voor het eerst Sankt Hans gevierd (hij schijnt een half jaar voor Jezus geboren te zijn en vandaar vier je St Hans een half jaar voor kerst) en het is natuurlijk de midzomerviering. Het was ontzettend gezellig met een barbecue en een borrel bij de rivier en een enorm vuur wordt ontstoken. We hebben een hele leuke avond gehad met weer hele leuke ontmoetingen met collega's en buren. Ook was Robin's moeder Trudy van de partij die sinds vorige week maandag bij ons logeert, dus we hebben weer gezellig bezoek uit Nederland. Na dat feest werden we door een koorgenootje van mij en tevens dorpsgenoten gisteren uitgenodigd om bij hen op de fjellet (in de bergen) fjell-orret van de grill te komen eten. Dit is heerijke versgevangen forel uit een van de vele bergmeren. Ik geloof dat het de lekkerste vis is die ik in mijn hele leven gegeten heb. En natuurlijk was dit ook weer op een schitterende plek in de bergen. Heel bijzonder!
Ook is sinds het weekend ons kleine dorpje Bromma uitgebreid met een heuse beachvolleybalbaan! Mijn collega en zoon van mijn baas heeft subsidie aangevraagd, bij Norsk Tipping (zeg maar de Noorse Lotto, wat hier enorm populair is) om zo´n baan te mogen maken en gekregen! Na een aantal weken hard werken ziet het er indrukwekkend uit en ook vanavond wordt er al volop gevolleyed. Erg leuk om in zo´n initiatiefrijk dorp te wonen.
Tja en dan de titel: Tuintaferelen. Het duurt even en dan nog net iets langer....maar dan begint het er nu toch echt op te lijken dat er wat gebeurd. De groenten gaan langzaamaan groeien en het 1 en ander staat al mooi in bloei. Het eerste voorzichtige begin van iets wat de naam tuin mag dragen is er!
Ook probeer ik met mijn collega Caroline iets aan onze conditie te doen. We proberen zo veel mogelijk hier een stuk de berg op te lopen en dan via een mooi bospad weer terug naar beneden. De goede voornemens van de zomer.
Robin en ik zijn met het betegelen van de badkamer begonnen (samen begonnen en Robin maakt het nu af...hihihi) en ik moet zeggen, het wordt prachtig. Ook heb ik afgelopen vrijdag een deel van de linoleumvloer in de keuken weggehaald en de houten vloer eronder is nog helemaal prima. In het grote huis is het nu met deze warme dagen heel behaaglijk en koel.
We zijn met Trudy ook naar ons inmiddels favoriete dierenpark Langedrag geweest. Blijft mooi om te zien.
Robin is nu weer voor de aannemer aan het werk en heeft laatst zijn eerste eigen project bij een klant afgerond, een mooie carport is gebouwd!
Gisteren is er een Alpaca-baby geboren bij de buren. Een schattig donkerbruin bolletje wol met hele lange benen. Wat een grappige dieren!
De meeste dagen eten we nu van de grill. Stukje vlees of vis, een lekkere salade, heerlijk zomers eten!
Zo, ik schrijf misschien een beetje van de hak op de tak, maar wil weer even een sfeerbeeld neerzetten van ons leven in Noorwegen.Ik kan nog veel meer schrijven maar nu ga ik ook weer even wat mooie plaatjes toevoegen zodat iedereen in Nederland weer met ons een stukje mee kan genieten. Lieve mensen, tot snel weer, en een zalige zomer!
Liefs, Robin en Janine
29 Juni 2009 - 21:12
Trudy:
Haha ik ben nu fijn de eerste met mijn reaktie op de site. De foto's zijn weer om van te smullen, net als het heerlijke welkomstdiner na een lange reis. Het was een prachtige tocht, een echte aanrader!!! Het is hier fijn genieten van alles en van mijn kids, en al de lieve mensen om hun heen. Ik ben echt dankbaar voor alles. Nog fijn een weekje, en dan weer naar ????? -
30 Juni 2009 - 07:27
Miranda:
hoi hoi, fijn dat het koude weer zich heeft ingeruild voor tropische temperaturen.
Wij hier in holland mogen ook niet klagen met het weer, je weet al gauw weer hoe plakkerig de zomer kan wezen.
Maaralles beter als die regen!
Het klussen schiet al weer op...de badkamer...vloeren...goed bezig!
En al die feesten daar, ze vieren vlg mij veel meer als bij ons of niet?
Maar wel gezellig, dat is dan hier ook weer minder zo he. Ff grillen aan het water enzo..om jaloers op te wezen!
Jullie klus ze, geniet van het mooie weer! Tot de vlg keer weer! Miranda -
30 Juni 2009 - 07:31
Karin.:
Hoi Janine en Robin,
Wat een verschil in weer, zo extreem! wel leuk. mooie foto's weer, en het wordt wel wat met je tuintje Janine! Hier is het nu ook vollop zomer, warm, vandaag 28 graden zondag 31, en ook benauwd! In gennep is Summertime weer van start gegaan en we hebben afgelopen zaterdag daar weer gezongen, in de regen!! het terras zat tjokvol, prachtig weer en 5 min. voor ons optreden veranderde het weer, donkere lucht, gerommel bliksem met uiteindelijk een bui. er liepen veel mensen weg! Jammer, maar ja wel heel goed gezongen! Geniet van al het mooie en de BQ en een fijne zomer!
Groetjes Jos en Karin. -
30 Juni 2009 - 09:00
Ellen En Dick:
Wat een heerlijke zomerse berichten! Wat kan het warm zijn in Scandinavie! Hier in Zweden genieten we ook al bijna 2 weken van temperaturen boven de 25 graden.Van ons mag het wel iets koeler zijn.....
Mooi die kleine mozaiek tegeltjes....we komen echt een keertje kijken.
Vi ses!
Groetjes Dick en Ellen
30 Juni 2009 - 09:03
Hanneke En Jan:
Ha Trudy en natuurlijk ook Robin en Janine,
Leuk hè Truudje om nu in Noorwegen van ons een berichtje te ontvangen.
Geniet maar lekker van je kinderen en het heerlijke leventje daar.
Een dikke kus
van je zwager
en je zus -
30 Juni 2009 - 11:06
Jan En Francien:
Geweldig Janine je tuin ziet heel goed uit. Ik hoop op tijd bij jullie te zijn om alles te oogsten en mee op te eten. Robin je hebt een mooie carport gemaakt en de badkamer ziet er erg goed uit. ( een strakke actie )Kinderen geniet ervan en Trudy ook en tot de volgende maand.Knuffel Papa en Mama -
30 Juni 2009 - 11:14
Dré:
Hoi robin en jeanine,
weer gezellig om jullie verhaal te lezen. Lekker van de hak op de tak. Maar heel sfeervol, hoor.
En dan die plaatjes erbij.
Ik waan me weer helemaal in Noorwegen tijdens de zomer. Wat een lekkere dingen allemaal. En zó uit de eigen tuin.
Plaats maar een bord langs de weg met: groenten ter koop.
Een prachtoogst Jeanine.
Het ziet er allemaal heel relaxed uit en zo voelt het ook als ik je verhalen lees.
Ga zo door en geniet ze.
Volgens mij hoeven jullie niet ver voor jullie vakantiebestemming
want het is er prachtig. En jullie heben mogelijkheden genoeg.
Geniet van een zonnige zomerse vakantie en tot weer.
Lieve groet, Dré -
30 Juni 2009 - 14:23
Julitte:
Hoi hoi,
Ik zit hier op de zolder helemaal weg te druipen van de hitte, maar kon het toch niet laten om effe jullie plaatjes te bekijken.
Vanavond komt het er niet van, want het is hier kermis!
He, he, het wordt wat die tuin. Straks kun je, Janine, er nog een winkeltje bijhouden om groente en plantjes te verkopen..haha...
Robin, goed bezig, ga zo door en veel groetjes vanuit een snikheet Hoogeloon -
01 Juli 2009 - 09:32
Ardie:
Hee luitjes! Leuk om weer wat te horen/lezen en vooral te zien van jullie Noorse avonturen!
Ennuh...strak dak Robin!Een 10+ van Peter!
De sla laat nog even op zich wachten maar ook dat komt goed. Als je de verhalen zo leest (BBQ-en,feestje hier en daar, etentje buren.....)lijkt het of jullie daar al jaren wonen. Het gaat jullie goed af daar, dat is duidelijk. Gewoon geen tijd om ons te missen. (of stiekem toch effe op de dinsdagavonden????)
Geniet lekker verder en tot gauw weer.
Groetjes ook van de mannen.
X Ardie.
03 Juli 2009 - 09:27
Mariet:
Dat ziet er allemaal heel vertrouwd uit!
Leuk om te lezen en te zien hoe het jullie vergaat.Groetjes Mariet -
03 Juli 2009 - 13:47
Yvonne:
fijn dat jullie ook heerlijk zomerweer hebben.
Het is hier ook tropisch warm.
Gisteren heeft Myrte haar diploma ontvangen en daarna mochten we haar werk bezichtigen. Het zag er allemaal fantastisch uit.
We hebben daarna heerlijk gegeten bij de Koffer in Heeze!
Zondag nog haar high tea, waar iedereen zich op verheugt!
Ik wens jullie nog een hele fijne tijd samen.
liefs uit Eindhoven -
03 Juli 2009 - 20:17
Wijnand En Ivonne:
Hallo luitjes,
Een berichtje uit De Peel na een mooie zonnige vakantie van 3 weken in Frankrijk, bij jullie ook bekend. Even de computer aan om te zien of er weer een verslag is van Robin en Janine en jawel. Weer veel werk verzet,en een groentetuin in aanleg. Gezellig uit met vrienden/kennissen en aan de barbeque met mooi weer. Om daarna je conditie weer op peil te brengen op de beachvolleybalbaan! Daarna een duik in de rivier. Wat wil je nog meer in het mooie Noorwegen. Volgende week gaan we even naar Deurne, voor een verjaardag. Maar die zien jullie ook weer snel hebben we begrepen.
Dit was het weer voor vandaag, vanuit een warm en benauwd De Peel, de groetjes en tot ziens
Wijnand en Ivonne -
08 Juli 2009 - 07:04
Margriet:
Wij komen er zo aan! -
09 Juli 2009 - 17:25
Trees:
Het gaat jullie goed als ik dit allemaal lees, geweldig! Reserveer maar vast een plaats op de markt voor al die tuin-taferelen, ha, ha.
Nog 1 keer cheers en we hebben vakantie, effe borrel bij de Kroon en dan komt de 4-daagse Nijmegen er weer aan. Ben weer van de partij (30ste keer) hoe verzin je het!!! Maar we gaan er weer voor samen met mijn zus, altijd veel plezier dus dat kumt wel goed. Samen een hele fijne zomertijd, cheers
Trees.