Toch nog meer slopen! - Reisverslag uit Bromma, Noorwegen van Robin en Janine Boogaard - WaarBenJij.nu Toch nog meer slopen! - Reisverslag uit Bromma, Noorwegen van Robin en Janine Boogaard - WaarBenJij.nu

Toch nog meer slopen!

Door: Janine en Robin

Blijf op de hoogte en volg Robin en Janine

26 Februari 2010 | Noorwegen, Bromma

Wat leuk om te zien dat er enthousiast gereageerd wordt door jullie.
Hier in Noorwegen was het afgelopen week wintervakantie, en was er veel verkeer op de weg richting pistes, hyttes en langlaufloipes.
Waarschijnlijk door de olympische spelen, was het minder druk dan normaal, en hangen er veel Noren thuis voor de buis.
Wij zitten hier in zo'n twee strijd, moet je nu voor Noorwegen zijn, of toch voor Nederland. Wij waren er snel uit. Bij het schaatsen zijn we voor Nederland, voor het bobsleeen ook, maar ja, dan stoppen ze ermee. Maar dan het langlaufen, en slalom skieen, en niet te vergeten:" curling", zijn we dan toch voor Noorwegen.
Curling is toch wel een sport voor mij, je zet je een beetje af, richt je schijf, en een beetje bezemen, lijkt me niet echt vermoeiend. Het is wel grappig dat het Noorse team een hele hype neerzet met de "clowns broeken". Iedereen heeft het er over, en zelfs de kroonprins zal er een dragen bij de finale.
Zelfs wij, die bekend staan als niet al te fanatieke sportkijkers hebben de afgelopen tijd veel olympische spelen gekeken, het was dan af en toe ook erg spannend. Ik zal dan ook geen mening hebben over het bochtje van Sven. Bij Janine op het werk is het wel leuk, zodra een Nederlandse schaatser gewonnen heeft, wordt er niet al teveel over gezegd, maar oei, oei, als er een Noor gewonnen heeft, dan is het feest.

Tja, en inderdaad, afgelopen carnaval waren we er echt niet. We hebben wel veel aan de carnaval gedacht, en hadden toch wel momentjes dat we er graag bij hadden willen zijn. Sorry Ardie en Jetty voor het gemene SMS-je, maar we konden dat niet laten.
Het is wel hartverwarmend, dat er veel leuke mailtjes, met foto's kwamen van iedereen bij de carnaval, dan ga je het nog meer missen. Dus misschien zijn we er volgend jaar toch maar weer bij.

Zoals we al schreven in het vorige stukje, hebben we de plafonds in de keuken er helemaal uit gehaald. Het zaagsel wat eruit kwam was echt een hele berg, en heb ik daarna naar het "afvalstation" gebracht. Dat was dus echt een hele vracht, alleen al het zaagsel was 3m3(kubieke meter), moest er de aanhanger maar iets voor verhogen.
Daarna hebben we de keukenblokken terug gezet in de keuken, om de indeling te gaan vastleggen.
Zoals we de indeling willen hebben zal de tussenmuur een stuk moeten worden ingekort, met andere woorden: "de zaag erin".
Eerst hebben we de doorgang verhoogd, deze was zo laag, dat zelfs ik, bijna, moest bukken. Het mooie is nu dat het plafond dan ook helemaal kan doorlopen.
Uiteraard moest er eerst wat gedaan worden aan de plafond construktie, een extra balk was geen overbodige luxe. Nadat we die geplaatst hebben, konden we ook de doorgang gaan verbreden.
Al met al zijn we erg tevreden over de ontstane ruimte, en het veel lichter worden van de middenruimte.
In de achterste ruimte van de keuken, ja de keuken bestaat uit 3 ruimtes, hebben we de balken van het plafond eruit gehaald, en nieuwe balken schuin met het dak laten meelopen. Hierdoor krijg je hier een hoger plafond, en komt de oude buitenmuur een stukje in het zicht. Deze tommer ziet er goed uit, en hoeft alleen maar een beetje geschuurd te worden, en dan nog even schilderen, net als de rest van de ruimtes.

Maar het goede nieuws is dat de ouders van Janine binnenkort komen, dus kan er weer flink extra geklust gaan worden.

Schilderen in Noorwegen is ook leuk, dat zal ik uitleggen.
Als je hier wanden moet schilderen, die zijn dan meestal van panelen(hout) of mdf platen met panelen struktuur, dan is het niet de bedoeling dat je ze mooi strak met een rollertje verft, dat het bijna lijkt of het gespoten is. Nee, je mag ze wel met een rollertje lakken, MAAR dan moet je er nog met een speciale kwast overheen om de struktuur van een geschilderde plank weer te geven.
Je kunt hier ook deze mdf panelen op kleur kopen, en waarrempel, deze hebben ook de "kwaststrepen" erop.
Ik was net blij dat ik mooi strak kan lakken, kan ik maar beter weer met een grote dikke vette kwast het werk gaan doen.
Nou moet ik wel zeggen dat het er toch wel mooi uitziet, als je het na behandeld met zo'n kwastje.(of ben ik nu toch aan het vernoorsen)

Wij wensen jullie weer fijne weken, en bereid je maar goed voor op de pasen, dat doen ze hier ook al weer volop, met choco eitjes en allerlei marsepein.

Hilsen Robin og Janine.

• 26 Februari 2010 - 19:29

Heidi:

Wat wil je met al die leuke verhalen en foto's die ons een kijkje geven in jullie leven, dan schrijf je een reactie terug! Zo ook bij de Maasjes, elke keer als ik een melding krijg dat vanuit Bromma of Curacao een reisverslag is geplaats, denk ik Joepie! En ga meteen kijken, heel gezellig, heel leuk.
    Het zijn ook niet altijd de spectaculaire dingen, nee zo'n zaagselverhaal mét opgehoogde aanhangwagen doen het hem! Vooral omdat jullie beiden niet naar Bels zijn verhuisd, maar naar gebieden met andere gewoontes, maakt het zo leuk om over jullie levens te lezen.
    En terwijl jullie nog even in een winterwonderland wonen, gaat de temp hier soms al naar de 11 (wieuw) graden en kijken we reikhalzend uit naar de lente....
    Groeten uit Deurne!

• 26 Februari 2010 - 21:09

Mariet:

het was erg dat jullie niet op de mertzitting waren, net als ik, maar een dubbele binnenbaan rijden,da's pas erg!!!!(laatste cheers grapje)
    groetjes Mariet

• 27 Februari 2010 - 02:34

Poepzatte Maasjes:

wij komen net terjug vn een gesellig happy hour en lezen een wederom een lejk verhaal van jjullie, en dan moleten we toch echt xeggen dat jullie een ernorm doorzettingsvermogen hebben, niet te geloven.
    ik weet nietof we het blijtje er al bij neer hadden gegooid goor!! zuper kanp. echt war.... ieder zijn iegn ding en avontuur. wanneer opa en oma weer tuerg zijn naar nederland gaan we snel vernibdngn maken oke??
    zatte kus van ons allemaal

• 27 Februari 2010 - 12:37

Miranda:

hoi, leuk weer wat te lezen, mooi ziet het eruit hoor, met dat hout afgewerkt met een kwastje haha.
    Tuurlijk zal voor iedereen smaken verschillen, maar echt puur handwerk, dat kan niet anders dan mooi zijn!!
    Hopenlijk zijn de temperaturen ook wat beter aan het worden daar.
    Hier wel, met heerlijke hollandse regen!!
    Groeten en tot horens, Miranda

• 27 Februari 2010 - 13:41

Gerrit.:

Nou gaat het dus gebeuren ; VERNOORSEN

Voor nederlandse begrippen schandelijk die kwast !!!!

Groet,
    Gerrit.

• 27 Februari 2010 - 14:27

Trudy+Brandy:

Lieve Robin en Janine, wat wordt jullie huis nu groot, door die hoge plafonds, stoot je je hoofd niet zo vlug meer. Wat een ruimte zat er tussen de diverse plafonds, misschien hebben ze dat toen gedaan ivm stookkosten? De keuken wordt wel mooi zo met die tommerbalken. Zo is er toch ook weer veel binnen gedaan.
    Maar er is gelukkig nog genoeg te doen, hahahaha anders komen Jan en Francien voor niks!!!! Lieve kinderen kijk weer uit naar het volgende verslag.
    Heel veel groetjes, liefs en knuffels van ons Trudy en Brandy

• 27 Februari 2010 - 16:17

Ardie:

Jeetje wat erg al dat zaagsel...maar weet je wat erger is.....
    'De Kroners' snappen um hè!!!!?
    Doei doei en hou elkaar goed warm hè!!

• 28 Februari 2010 - 18:59

Julitte:

Hoi lieve noortjes,

Onder het genot van een hete kop thee en een sterke wind en fikse regen heb ik jullie verhaaltje wederom gelezen en toen ik de foto's zag, warempel, snapte ik ook het verhaal wat er bij hoort....
    Heb het vanmiddag nog over jullie gehad met Jose Gerritsen uit de Peel. Dat het toch heel wat is zo hoe jullie het allemaal klaren! Ik zou toch ECHT graag eens naar jullie gaan om het met eigen ogen eens te bekijken, maar of er dat eens inzit?!
    We zijn vanmiddag bij pap en mam geweest en oma was er ook. Begint toch een beetje een oud menske te worden..maar ja 86, daar teken ik voor!
    Fijn dat "ome" Jan en "tante" Sien weer komen, heb je toch weer meer handen zullen we maar zeggen...
    Ik ga nog even bij mijn geblesseerd menneke zitten, heeft gevoetbalt op kunstgras en heeft zijn aanhechting van de pees van hak naar teen opgerekt. (erg blauw en bijna niet lopen...poeh..poeh) En dan maar weer vroeg naar bed.

Groetjes, vanuit een heeeel storm-en regenachtig Hoogeloon

• 02 Maart 2010 - 15:52

Jetty:

Bijna een hartverzakking toen dat sms-je kwam. penseel (we waren druk aan het smincken0 in het oog van Ardie maar ach, die'vlinder'hebben we dan maar blauw gemaakt. (zie foto)Mag jij niet zitten bij je koffie en krantje Janine? Robin is een strenge baas hoor!
    Niet teveel eitjes, want elk p...gaat door het m... Liefs Jetty