Vakantietijd. - Reisverslag uit Bromma, Noorwegen van Robin en Janine Boogaard - WaarBenJij.nu Vakantietijd. - Reisverslag uit Bromma, Noorwegen van Robin en Janine Boogaard - WaarBenJij.nu

Vakantietijd.

Door: Janine en Robin

Blijf op de hoogte en volg Robin en Janine

17 Augustus 2010 | Noorwegen, Bromma

Voor velen is het vakantie, en genieten van het erop uitgaan, of van gewoon lekker thuis bezig zijn.
Voor ons is het gewoon nog geen vakantie, en gewoon lekker aan het werk, vooral thuis en een beetje bij de klant.
Sinds 2 weken zijn de ouders van Janine hier om ons weer flink mee te helpen. Jan heeft alweer het nodige werk verzet in en om ons huis, en Francien zorgt weer erg goed voor ons.
Als of de "Noorse Duivel" ermee speelde, 2 dagen na het vorige stukje lag de vergunning, voor de septiktank met alle graafwerkzaamheden, in onze brievenbus. Dat was prettig, want nu kan er flink gewerkt gaan worden.
We zijn begonnen met het plafond van de woonkamer uit te zetten.
En toen was het dan tijd voor het echte opbouwwerk. Want voor dat de plafonds dicht gemaakt gaan worden, moeten de elektraleidingen en de afvoerleidingen nog tussen de verdiepingen komen.
Met de goede afspraken die we met de loodgieter en elektricién hebben, konden we veel zelf erin leggen.
Nadat we hadden uitgelegd hoe wij dachten dat we het wilden hebben, werd ons plan gelijk goedgekeurd, en hebben we de materialen gehaald.
Op de badkamer die in onze slaapkamer komt, zit zelfs een heus putje in de houtenvloer. Dat is verplicht hier in ruimtes waar water gebruikt wordt.
De plafondpanelen zijn ook besteld bij de houtzagerij. Deze panelen worden daar geschaafd in het oude model, zoals de panelen hier erin zaten.
Deze zouden over 1,5 week klaar zijn, en dat kwam voor ons mooi uit, want dan konden wij ons leidingwerk er wel in hebben.
Janine is in haar vrije dagen druk bezig met schuren en schilderen van de kozijnen, en dat zijn er nogal wat.

Maar ook deze keer hadden we tijd ingepland om leuke dingen te doen.
Zo zijn we zaterdag 7 augustus naar ee veiling van antiek en curiosa geweest. Dit was in Al(met een puntje op de A), je kon via internet de spullen al bekijken, en 2 uur voor dat de veiling begon.
Het was heerlijk weer en je zat daar buiten, dus dat werd volop genieten.
We hadden een aantal dingen gezien die ons wel leuk leken, maar ja, er waren meer mensen, en je moet niet maar door blijven bieden,dan kan het en duren hobby worden.
Voor ons zelf hadden we bepaald wat we voor bepaalde dingen over hadden, tja, en dan maar zien of het lukt.
Een mooi rond antieke tafeltje leek ons wel wat, en met een beetje geluk hadden we hem uiteindelijk ook nog. Zo heeft Janine ook op en "egghohne" geboden, en met veel geluk, hadden we die ook.
Met nog wat leuke schilderijtjes en tekeningen rijker gingen we met een voldaan gevoel naar huis.
Ikzelf had nog geboden op een oude radio, en verdorie, ik had hem voor een prikkie.
Flink verkleurd van de zon en opwinding gingen we terug naar Bromma.

Mijn werkzaamheden bij een klant waren wat verschoven, omdat ik ontdekte dat er stokmauer in het huis zaten. Dat zijn houtetende mieren, die bij ons huis ook veel schade hadden aangericht, en toen hield het werk even op.
Met het gevolg dat ik daar nu nog wat af moet maken, terwijl de planning was dat we alleen aan het eigen huis zouden werken. Maar, zo is dat.

In het huis schieten we lekker op, sinds gisteren ligt zo ongeveer al het elektraleidingwerk erin, en ook de afvoeren en waterleidingen.
En toen kwam vrijdag ook het goede nieuws, dat de plafondpanelen klaar waren. Maar liefst 90 m2, en die hebben we gisteren dan ook maar gelijk opgehaald.
Maar ja, waar laat je die stapel, zonder dat het in de weg ligt.
We heben maar gelijk de langste lengtes ingekort op de maat voor de woonkamer, dus die hoeven er "alleen nog maar" tegenaan gezet te worden.
De rest ligt in de keuken, en kan verhuizen als de de woonkamer klaar is.

Afgelopen weekend moest Janine wel werken, en op zondag ben ik met Jan en Francien op route gegaan richting het zuiden.
Na een mooie route door Eggedal en Sigdal, kwamen we uit bij een mooie waterval in Haugfossen. Nadat we een heerlijke verse wafel met room en jam genuttigd hadden, reden we via Norefjell terug.
Zaterdag hebben we een dorpsgenoot nog en rondleiding door ons huis gegeven, en het was wel heel leuk om later op Facebook terug te lezen, dat ze het helemaal geweldig vond wat wij aan het doen waren met het huis. Toch weer een groot compliment.

Om de spanning op te voeren zul je in het volgende stukje lezen hoe het met het plafond gaat, en daar de bijbehorende foto's kunnen aanschouwen.
Voor nu wens ik weer iederen een goede tijd toe, en tot de volgende keer.

• 17 Augustus 2010 - 18:57

Hanneke:

Hallo Robin, Janine, Jan en Francine.
    Zo wat een werk is er klaar en moet er nog gebeuren, Maar jullie verrichten zo te zien veel werk. Leuk om dat zo met mekaar te doen en dan af en toe er even tussenuit en geld uitgeven voor leuke en mooie tafreeltjes. Heel veel succes en geniet van het samen zijn.

Liefs Hanneke en natuurlijk ook van Jan.

• 18 Augustus 2010 - 07:48

Gerrit:

Hallo Harde Werkers.

Klinkt weer goed en goede foto's als bewijs, dat jullie echt opschieten !!!
    Laat Jan nog maar een maandje blijven, wil hij vast wel.

Groet,
    Gerrit.

• 18 Augustus 2010 - 09:44

Karin:

Hoi Robin en janine,
    zo wat hebben jullie weer hard gewerkt. leuk om te lezen dat alles voorspoedig verloopt. Wordt mooi allemaal. En wat een mooie foto's van de natuur weer. krijg steeds meer zin om in Noorwegen op vakantie te gaan. Wie weet komt het er ooit nog wel van!
    Sukses verder met het plafond we lezen het de volgende keer!
    Groetjes karin.

• 18 Augustus 2010 - 12:00

De Maasjes:

jaha... onze vakantie zit er ook alweer op, en jullie hebben `m nog lekker te goed! En wat fijn dat pa en ma weer komen helpen, kunnen jullie vast heel goed gebruiken. Die veiling, wat ge-wel-dig zeg, in de buitenlucht, KEI-grappig, leuke foto! En wat kan er straks gepoept worden zeg... wat zal dat een genot zijn. Zo zie je maar, waar je zoal niet blij mee kan zijn toch?
    Geniet van jullie werkvisite, en van al het andere moois. Dikke Brasa De Maasjes

• 18 Augustus 2010 - 12:47

Wijnand En Ivonne:

Hall folkens, greit i nord, også i januar og Sin. Du skriver at du ikke har noen ferie, men bor i Norge er fortsatt ferie. Således et utrolig vakkert land, spesielt når du ser de vakre bildene. Sikker på at en av Sien, er hun veldig avslappende til. Og i januar, og du kan bare fungere. Men ja Mangfold. Julllie kan derfor nå gå videre med toalettet og deretter ikke gå til Huuske. Et annet arbeide der, så du ikke du blir lei som jeg gjør nå på kontoret. Det er litt stille, men som gjør ferien. Hjemme har vi nok å gjøre, for eksempel trær, kapping og hjelp Hoogeloon. For nå lykke og farvel. Jeg håper du litt å lese, min Norsk er ikke så god. Hilsen fra The Peel Hilsener

• 19 Augustus 2010 - 12:26

Trudy En Brandy:

Oh wat geweldig lieve kids Jan en Sien.
    Wat wordt er goed gewerkt, wat heerlijk hé!
    Jullie zijn allemaal keigoed bezig, wat wordt het mooi jongens. Tis nu nog een toilet voor jongens op jullie slaapkamer hé, dus goed mikken.
    Hoorde het gister al bij ogje dat jullie met nieuws op de site stonden, maar ik wil gewoon thuis reageren. Na de vergadering was het keigezellig bij Gerrit en Micha. Ogje had zelfs lekker warm eten voor mij.
    Wat hebben jullie leuk spul gekocht op de veiling, ook hoe dat gaat, zo lekker buiten.
    Lieve allemaal, ga zo door en geniet van het prachtige land.
    Hele dikke kus en knuffel van ons.

• 23 Augustus 2010 - 10:56

Miranda:

hoi, heb weer genoten van jullie verhaal, helaas weinig zelf te vertellen, dus toi toi toi met verbouwen en tot de vlg keer !

• 24 Augustus 2010 - 10:36

Trees Lelyyyyyyyy:

Hallo Janine en Robin,

Sorry, sorry, effe alles weer bijgelezen. Jullie hebben weer veel werk verricht, keigoed! We moeten toch beslist gauw naar Noorwegen zo'n prachtig land. Zelf zijn we naar Indonesië geweest (dochter Ellen ontmoet, die wereldreizigster),
    hartstikke leuk!!!
    Toi, toi, toi, big hug en jullie zijn toch echte kanjers,cheers....

• 25 Augustus 2010 - 20:40

Julitte:

Yes, ik ken nu het gevoel van klussen wat jullie hebben. Wij zijn ook volop bezig. De foto's zijn geplaatst, dus jullie kunnen een blik werpen in ons huisje. Wij zijn nu 4 weken bezig. Ik vind het ook nog steeds leuk, maar vind het wel prettig dat ik kan zien dat het vordert zullen we maar zeggen en dat we ruimte voor ruimte een beetje af kunnen werken. Jullie schieten nu zeker weer wat op. Alle hulp is welkom, dat ondervinden wij nu ook wel. Je hebt toch immers maar 2 handen. En in je hoofd wil je heel veel doen, maar ja, de dag heeft maar 24 uur. En we moeten toch ook nog wat aandacht schenken aan die twee hummeltjes...
    Ik hoop dat ik na volgende week weer wat meer gedaan krijg, qua afwerking. Dan is in ieder geval Fello weer naar school en Nine 2 dagen naar de peuterspeelzaal. 1 november mag zij ook naar school!
    Janine, het valt mij wel op dat het schilderwerk toch een werkje voor ons vrouwen is...haha...

Klus ze nog met plezier, doe ome Jan en tante Sien de groeten en wij denken aan jullie!
    Liefs, Julitte en Wim

• 28 Augustus 2010 - 11:17

Maaike:

Kijk, die Noren zijn zo gek nog niet. mijn grootste ergernis in onze badkamer is, dat er geen putje in de vloer zit. Zou veel hygienischer zijn en het zou veel dweilwerk schelen! Moeten ze in Nederland ook maar verplicht stellen! Wat een schattige foto van jullie kattenstel!

Groetjes uit Groningen