VAKANTIE !!!!! - Reisverslag uit Bromma, Noorwegen van Robin en Janine Boogaard - WaarBenJij.nu VAKANTIE !!!!! - Reisverslag uit Bromma, Noorwegen van Robin en Janine Boogaard - WaarBenJij.nu

VAKANTIE !!!!!

Door: Janine en Robin

Blijf op de hoogte en volg Robin en Janine

20 September 2010 | Noorwegen, Bromma

Jawel, iedereen heeft zo'n beetje zijn of haar vakantie erop zitten, en nu hebben wij hem.
Maar we beginnen dat Peter, Franka, Sven en Lars naar Bromma kwamen.

Vrijdag 27 Augustus was het dan zover, Franka( nichtje van Janine) kwam met haar man en 2 zonen. Sven is het Petekind van Janine, en wij missen heel vaak zijn verjaardag, hij is 28 Augustus nl. jarig.
Nu hadden hun het idee opgepakt om dan maar Svens verjaardag hier te vieren, en dat vonden wij ook een goed idee.
Aangezien wij op dit moment nog niet de plek hebben om 4 personen te huisvesten hadden zij een huisje in Liodden gehuurd, 8 minuten rijden vanaf Bromma.
Zaterdag hebben we Sven zijn verjaardag gevierd met de lekkerste taart die ze hier hebben, nl. ostekake(cheesekake).
Uiteraard hebben we ook even de omgeving flink verkend, en gingen we 's avonds lekker een hapje eten.
Het was ook weer de jaarlijkse vrouwenmarkt in Nesbyen, dus die moest ook even bezocht worden.
Zondag hadden we een rustigaan dagje.
Tja, en de maandag stond er een leuk uitstapje gepland, met Peter, Franka, Lars en ik gingen we raften in Dageli. Dat beloofde wat, want het had in het afgeopen weekend veel geregend, dus veel water in de rivier.
Na een goede uitleg en een rit met een busje over een hobbelweg, wat ook al valt onder het onderdeel ruige aktiviteiten, mochten we het water op.
We hebben prachtige foto's ervan, maar ik ben bang dat de bestanden te groot zijn om te plaatsen.
Maar het raften was echt een mooie aktiviteit die je hier vlakbij kan doen.

Die week moest ik wel werken bij een klant, maar Janine had toevallig wel vrij, dus die kon samen met Jan flink gaan schilderen in huis.
Overdag deden wij onze werkzaamheden en 's avonds konden we mooi met de familie wat doen.

Vrijdag was het echt flink afscheid nemen, want zowel Peter, Franka, Sven en lars gingen terug, maar ook, na 4 weken hier flink te hebben meegeholpen, Jan en Francien.
Ook voor hun zat het erop. Bij deze willen we jullie nogmaals bedanken voor de flinke hulp, zowel in het huis als voor de inwendige mens en alles erom heen. Tusen takk.

En toen begon het gewone leven weer met z'n tweeen.
Allebij moesten we nog een weekje werken, en dan begon onze vakantie.

Die week was ik nog met een dak in Tunhovd bezig, en op woensdag kon ik nog met moeite in Tunhovd komen, maar de terugweg verliep iets vervelender. De Pajero liet me nu echt staan. Met een volgeladen auto en aanhanger, wou hij het niet meer doen. Dus de Noorse ANWB gebeld, en die zouden me komen afslepen.
Na ongeveer 2 uur wachten(en mijn koffie was ook al op) kwam de vrachtwagen eraan. Gelijk opladen en naar Bromma brengen. Uiteindelijk na het nodige gesleutel hebben we(met de monteur die bij Janine in het tankstation werkt) hem weer aan de praat gekregen. Dus kon ik vrijdags toch nog gaan werken.
Voor mij begon de vakantie toen, Janine moest alleen nog het weekend werken.

Zondag was het een prachtige dag, en besloot ik om een flinke klim te gaan maken. Er staat hier, de berg op, een antennemast, en van daar uit heb je een fantastisch uitzicht.
Gewapend met rugzak, thermosfles koffie en wat chocolade ben ik ernaar toe geklommen. Een mooie pittige tocht dwars door het bos, en ik kwam er bijna in 1 keer goed uit.
Een geweldig uitzicht(ik zag ons huis) en tijd voor koffie.
De terugweg heb ik via de verharde weg gelopen, ook mooi.

Maandag begon echt onze vakantie.
Met een leuk uitstapje naar Ikea, om te beginnen. Met een lijstje wat er gehaald en besteld moest gaan worden.
Voor de keuken hebben we het fornuis en afzuigkap daar besteld, een 90 cm breed RVS fornuis op gas.(dat wordt flessengas voor ons, maar dat werkt prima)
Voor de keukenblokken hebben we de keukenbladen en de spoelbak met kraan ook van Ikea.
Dan hebben we voor de badkamer, de wastafel met een kastje en de kranen, ook bij het Zweedswinkeltje gekocht.
Al met al waren we prima geslaagd, en uiteraard hebben we er nog lekker gegeten ook.
Het was dan ook 23.45 uur toen we Bromma binnenreden.

Vorige week hebben we vooral flink in het huis gewerkt. Janine is alleen maar volop aan het schilderen, en ik ben het laatste plafond aan het dichtmaken in de overloop, waar ook ons kantoor gaat komen. Het lattenwerk en isolatie zit erin, en vandaag begonnen met de panelen te plaatsen.

Afgelopen zaterdag zouden we voor een mooi houtfornuis gaan kijken in Bagn, Janine speurd op het moment Finn.no (Noorse marktplaats) flink af, en hadden we daar en afspraak.
Toen we vrijdag nog een mailtje stuurden om te bevestigen dat we zaterdag zouden komen, kregen we te horen dat er zaterdagochtend nog iemand kwam die de kachel eigenlijk ook wou kopen, dus moesten we rond 12.00 uur maar even een sms sturen.
En wat bleek, meneer had dus de kachel gekocht.

Maar goed, donderdag gaan we naar Oslo naar een winkel met allemaal tweedehands deuren en allerlei benodigheden voor ons huis.
Wij komen onze vakantie dus goed door.

Tot de volgende keer.

• 20 September 2010 - 21:37

Trudy En Brandy:

Lieve kids alweer van alles op de hoogte en nu wachten op de mooie foto's. Dat wordt zo dus weer lekker genieten.
    Nog een weekje en dan kan ik alles in het echt zien. Dikke kus/knuffel van ons

• 20 September 2010 - 22:30

Trudy En Brandy:

Wat heerlijk ff ontspannen met raften. Prachtig die foto's.
    Oh wat wordt dat mooi in jullie keuken, hal enz.
    Succes lieve kids.
    Bedankt weer voor de mooie foto's

• 21 September 2010 - 07:26

Heidi:

Fijne Vakantie!!!

• 21 September 2010 - 07:42

Papa En Mama:

Gutte Gut wat word het mooi.En ook de spullen die jullie bij Ekia gekocht hebben. Knuffel en Kus Papa en Mama

• 21 September 2010 - 12:27

Mariet:

begon het ooit niet allemaal met een werkvakantie in frankrijk ?!Enkele duizenden kilometers verder ziet het er steeds completer uit.Geweldig!
    Kunnen we bijna gaan boeken?
    groetjes Mariet en de rest van de familie

• 21 September 2010 - 14:06

Ardie:

Asje-menana!! Het begint er nu toch wel echt op te lijken. Op dat fornuis wil ik wel een keer un eike bakke!!!!
    Hele fijne vakantie nog samen en ik ben erg benieuwd naar het verhaal bij de laatste foto.
    Howdoe X

• 22 September 2010 - 22:10

Mariët Uit Hoogeloon:

Hoi Janine en Robin,
    Ook in Hoogeloon worden jullie op de voet gevolgd en ik moet zeggen...echt helemaal geweldig. Ik ben jaloers. Wat hebben jullie al veel werk verzet.Ook de verhalen en foto's die erbij staan vind ik echt hartikke leuk. Misschien komen wij ook wel eens naar Bromma toe, want nu ben ik toch wel heel erg benieuwd geworden he.
    Houdoe he.
    Groetzels Noud en Mariët

• 23 September 2010 - 20:40

Jetty:

Harde werkers! Het is prachtig. vergeet niet uit te rusten in de vakantie! Ons jongus willen wel komen raften. Gaaf! Fijne vakantie nog... X Jetty

• 23 September 2010 - 21:29

Julitte:

Hoogeloon is goed vertegenwoordigd zie ik wel....inderdaad wij houden jullie goed in de gaten haha..
    Ons pap en mam zitten op het moment in Italie, dus ik ben ze voor om iets te schrijven. Het wordt bijna een wedstrijdje! Wij zijn ook nog volop aan het klussen. We hebben nu 4 nachten in het huis geslapen. Boven is het bijna klaar. We moeten nog een paar leuke nachtkastjes en in de badkamer moet nog een thermostaatkraan, douchestang en een badwand geplaatst worden.
    Beneden zijn we bezig met de gordijnroedes, en kabels achter de plinten etc...
    Het begint te korten...zeggen ze hier..oftewel het einde komt in zicht.
    Moet ook, want zowel de kids als wij zelf raken een beetje vermoeid!
    Wij gaan bijna iedere avond door tot ongeveer 23.00 of 24.00 uur.
    Maar goed, we doen het ergens voor!! En het wordt mooi!!

Een hele fijne vakantie en geniet ervan, jullie hebben het dubbel en dwars verdiend!
    xx Julitte

• 24 September 2010 - 18:37

Karin:

Zo harde werkers ziet er mooi uit allemaal!
    Maak er een gezellige vakantie van en jullie maken me erg nieuwsgierig met die laatste foto, ben benieuwd!
    Groetjes Karin.

• 25 September 2010 - 13:12

Maaike:

Ik gok dat dat stukje grond wordt omgetoverd tot een terras, vijver en prieel.

• 28 September 2010 - 13:27

Wijnand En Ivonne:

Hoi Janine en Robin

We zijn weer terug van weggeweest, onze vakantie in Italie zit er weer op. Thuisgekomen de computer opgestart en wat zien we een mooi verhaal van die hardwerkende Janine en Robin, met af en toe hulp (uit Deurne) en voor de gezelligheid komt er een hele familie op bezoek.
    Raften dat is niets voor mij, maar ik denk dat Franka,Peter,Lars en Robin genoten hebben.
    Jammer van het fornuis, verder zoeken maar.
    Na het vele werken en verven van jullie beide is een vakantie zeker op z'n plaats, geniet er maar van. Noemen ze dit niet een werkvakantie.

Voor nu vriendelijk een groet uit sombere en mistige Ouwe Peel.

• 01 Oktober 2010 - 14:41

Dré:

Hoi Brommabewoners,
    het ziet er al weer een stuk beter uit. Flinke vorderingen.
    En, Janine, kleurtje he!
    Dat wordt een prima keuken, waar het goed toeven is straks. Er is weer veel gebeurd.
    En er zal nog wel het een en ander gaan gebeuren demk ik.
    Maar het resultaat mag er wezen.
    Geniet van het resultaat en nu op naar de verhuizing. Veel plezier en zet 'm op.
    Groet, Dré

• 06 Oktober 2010 - 21:12

Piet Reintjes:

'Facansie'kan heel leuk zijn. Zeker in Noorwegen, zo is mijn indruk. Bij de klim van Robin naar de antennemast moest ik meteen denken aan een of andere lokale omroep in Gennep. Daar stond de mast naast de studio. Jullie zijn goed bezig in Norge. Ziet er allemaal toppie uit. Veel succes verder!! Nog een vraag: Is Wilders eigenlijk ook een topic daar? Hartelijke groet.