De oranje streepjes! - Reisverslag uit Bromma, Noorwegen van Robin en Janine Boogaard - WaarBenJij.nu De oranje streepjes! - Reisverslag uit Bromma, Noorwegen van Robin en Janine Boogaard - WaarBenJij.nu

De oranje streepjes!

Door: Janine en Robin

Blijf op de hoogte en volg Robin en Janine

03 Oktober 2010 | Noorwegen, Bromma

Ja,ja, daar waren we gebleven. Op de laatste foto waren er mooie oranje streepjes te zien. Maar waar zijn die nu voor?
Hierover straks meer. De vakantiedagen vliegen voorbij, en het werk ook, mooie combinatie, en dus zijn we dik tevreden.
Janine blijft maar ijverig door schilderen, en ik heb de punt in de overloop verder dicht gemaakt.
Nadat het plafond dicht zat, moest er nog een stukje van de wand worden afgewerkt. Vroeger zat hier een zoldertje, maar die hebben wij eruit gehaald zodat we een hogere ruimte daar krijgen.
Het gevolg was, dat daar de wand niet was afgetimmerd met panelen.
Aangezien aan de andere kant tommerbalken zitten, hebben we besloten om hier tommerpanelen te plaatsen, dit lijken dan net echte tommerbalken, en zijn makkelijk te plaatsen. Het geheel ziet er mooi uit.
Donderdag was het zover, wij reisden af naar Oslo, met twee dingen als doel. We gingen naar een winkel waar ze niks anders hebben dan oude deuren en klinken. "Gamle Trehus" heet de winkel, en ligt midden in Oslo. Daar hebben ze ongeveer 1200 gebruikte oude deuren staan, en kun je dus heerlijk rondneuzen. Op de deuren staat de maat, en daar ga je dan zoeken om de juiste deuren te vinden. De mensen die de winkel runnen weten dan ook precies wat je nodig hebt, voor het huis wat je hebt.
Na lang zoeken hebben we 2 deuren gevonden die we gaan gebruiken voor onze prive ingang en voor de ontbijtzaal. Het zijn ook deuren van de leeftijd van ons huis, dus hebben ze nog wel een nieuw verfje nodig. De voordeur wordt ook veranderd, hier komt ook een paneldeur in met twee ramen. De vooreur die we nu gebruiken gaat naar de hytte. Officieel is het ook een hyttedeur.
Na ook de nodige klinken gevonden te hebben, bijpassend bij de klinken die we hebben, gingen we tevreden naar Bromma terug.

Het andere bezoekje in Oslo was om te gaan kijken voor een andere auto.
Jawel, je leest het goed. De Pajero wordt steeds ouder, en er komen de laatste tijd steeds meer problemen mee. Nou kan ik er veel aan sleutelen, maar ik heb de tijd ook nodig om te werken, zowel bij klanten, als aan het huis.
Na overleg met de bank, konden we gaan kijken voor een andere auto voor de zaak. Maar ja, mijn wens voor een leuke L 200(Mitsubishi)zat er echt niet aan.(veeeeel te duur)
De auto in Oslo bleek al verkocht te zijn, dus dat hield op.
Vrijdag ben ik naar Kongsberg gegaan(119 km verderop), Janine ging niet mee, zij was een beetje ziek.
Hier stond ook een prachtig autootje voor ons, dus na een testrit, boekjes door gekeken, en goede afspraken maken, hebben we de auto gekocht. Een Renault Kangoo 1,9 dci 4x4.(vierwiel aandrijving). Als het meezit kunnen we hem volgende week ophalen.

Zaterdag was er in Gol een schaapsfeest weekend. Alles rondom de schapen, wol, lamskoteletjes, en vikingen. Ook onze buren met de Alpaka's stonden er.
Zondag waren we uitgenodigd bij Hetty en Scott in Gol, dat was erg gezellig, en we aten daar uiteraard lamsvlees uit de oven.
Maandag was het dan zover, er ging iets gebeuren met de oranje streepjes.
Wat zijn nou die streepjes? Aangezien wij moeten gaan graven voor onze septictank, moesten wij wel weten wat er in onze tuin ligt. Wij hoorden al dat de hoofdleiding van de telefoon(voor heel Bromma) door onze tuin loopt. En voor dat je met de graafmachine de tuin gaat open trekken, moet je dan wel weten waar van alles ligt. Na een telefoontje kwam al snel iemand om op te meten waar deze leidingen liggen, en hoe diep. En daar werden dan oranje streepjes gezet.
En toen bleek dat de leiding precies loopt waar wij de infiltratiebuis gaan leggen.
Het probleem werd al snel opgelost. Even een mailtje sturen, en de Noorse KPN gaat de leiding omleggen.
Na het mailtje kregen we snel telefoon, dat de boel omgelegd ging worden(op hun kosten)
Afgelopen maandag zijn ze gelijk begonnen, en hebben een nieuwe kabel gelegd. Dat was dan ook wel erg snel, maar wij waren er wel erg blij mee. Alleen, nu ligt de leiding er wel, maar nu moet die nog wel worden aangesloten, en daar hebben we nog niks van gehoord. Zodra dit is aangesloten, kunnen we beginnen met graven.

Woensdag is mijn moeder aangekomen voor 2 weken Bromma. Dus weer even ouderwets bijkletsen.

Mijn vakantie zit er al wel op, maar Janine mag nog even genieten. Vooral dan van het schilderen in huis.
Vrijdag was het dan zover, we konden de auto gaan ophalen. Voor het gemak ben ik met de bus naar Kongsberg gegaan, om de auto op te halen. Een fijne auto, en erg genieten om hiermee te rijden.
Donderdag waren we in het huis aan het werk toen ze belden dat ons fornuis en afzuigkap onderweg waren, nog geen halfuur later stond de vrachtwagen op de stoep. De mannen kwamen onze bestelde spullen van Ikea brengen, dus die zijn ook mooi binnen.

Afgelopen zaterdag kregen wij hulp van Mark en Hanneke(uit de buurt van Fagerness), zij kwamen ons helpen met schilderen. Dat was wel heel fijn, en we hebben die dag ook met z'n allen flink geschilderd. Mijn moeder zorgde voor de koffie/thee, en het eten, dus was het helemaal mooi voor elkaar.
Wat wel handig was, Mark is 2.05 meter, en kon dan wel heel makkelijk het plafond van de woonkamer schilderen.
Vandaag hadden we een heerlijk rustig dagje, hier is de herfstvakantie begonnen, en dat merk je wel.
Het regent de hele dag, en de blaadjes vallen hard van de bomen.
Janine gaat deze week nog flink door met schilderen, ze heeft echt de smaak goed te pakken, en het wordt dan ook erg mooi. Het is dan ook heel leuk om nu al wat eindresultaten te gaan zien.

Voor jullie zetten we er wat foto's bij, zodat jullie ook wat kunnen genieten. Veel plezier, en tot de volgende keer.