Onze Willem
Door: Janine en Robin
Blijf op de hoogte en volg Robin en Janine
23 Oktober 2009 | Noorwegen, Bromma
Tja, onze Willem, de kat die we al 14 en een half jaar hebben, werd zieker en zieker en hebben we gisteren in moeten laten slapen.
Hij werd al steeds magerder, maar at en dronk wel goed, dus eerst heeft hij nog een ontwormingskuur gehad. Dit hielp ook niet, dus anderhalve week geleden toch maar eens naar de dierenarts, en deze constateerde een enorme tumor in zijn buik, en ook zijn rechter oog had een raar waasje.
We hebben Willem wel mee naar huis genomen en afgesproken dat als het niet meer zou gaan we terug zouden komen. Gisteren hadden we alle moed verzameld en met hem naar de dierenarts gegaan. Het was echt nog maar vel over been, dus dit is echt het beste.
Voor Willem hebben we een mooi plekje in de tuin gevonden om hem te begraven, want dat mag hier gelukkig wel, en daar ligt hij nou mooi.
Verder hebben we wel fijne weken gehad met hard werken voor bazen, opdrachtgevers en voor ons zelf.
Voor de buren met de Alpakka´s ben ik begonnen om een grote stal te gaan bouwen, waar de Alpakka´s in kunnen staan.
Tijdens het bouwen kon ik de beesten ook goed in de gaten houden, en dat was maar goed ook. Het hele clubje stond bij elkaar, en een lag er op de grond, Robin´s conclusie: dat is niet goed. Toch maar even gaan kijken, en inderdaad, er was er een aan het bevallen, en er stak 1 poot uit en een kopje, en dat is niet goed. De buurman maar gebeld en die heeft mij eerst telefonisch uitgelegd hoe ik het beestje een stukje terug moest duwen en dan proberen het andere pootje te vinden, nou dat gaat niet zo makkelijk. Ik voelde mij al een echte James Harriot (voor de wat oudere lezers)Uiteindelijk is ook de buurman gekomen en na flink wat werk is er een gezonde kleine dame geboren. Nadat ik later, na het werk naar huis reed(de buren wonen niet zover, maar je sjouwt veel mee)zag ik tot mijn verbazing dat er nog een aan het bevallen was, dit heeft nog veel langer geduurd, en helaas, is het bij deze Alpakka niet goed gegaan, de kleine bleek ook niet goed te zijn volgroeid. Dat is dan weer wat minder.
Aan het huis hebben we nog wel het nodige gedaan, vooral Janine is niet van de keukenvloer af te krijgen, het is dan ook een gigantisch werk, en er zijn foto's van.
Ik kreeg er ook nog een leuke opdracht bij: een laminaatvloer leggen in een kapsalon in Nesbyen, met ook een stuk linoleum er tussen waar de stoelen staan voor het haren wassen.
Wel een leuke vloer, het lijkt net ofdat het kistjes wijn zijn, qwa opdruk dan. Leuk in een land waar de wijn peperduur is.
We zijn ook begonnen om de tuin winterklaar te maken, de eerste sneeuw hebben we al gehad, en dan met name het stuk langs het grote huis, waar ook de waterbron is.
We hebben alles flink opgeruimd, ook het groente tuintje van Janine, en daar hebben we pukk gelegd.(een vorm van gemalen berg, in fijne vorm)
Deze hebben we zelf gehaald met de traktor van de buren, en na de eerste rit zei de medewerker daar dat ik maar zelf de kar moest laden met de shovel, na een cursus van 3 minuten kan ik nu ook shovel rijden.
Nadat we de laatste kar pukk hadden gehaald(waren er in totaal 5)gebeurde er iets heel vervelends, van de stuur inrichting brak een bout af waardoor een hydrolische cilinder eruit sprong, en ik kon niet meer sturen, en de olie spoot eruit. Achteraf bleek dat ook de remmen het toen niet meer deden, ivm het olie verlies. Wel prettig dat het net thuis gebeurde, want ik reed met volle ladingen van de berg af naar beneden. Goede engelbewaarder!!
Maar goed, morgen komen de ouders van Janine, om ons nog een weekje te helpen. Belangrijkste deel wordt nu toch het dak af te maken, en dan kunnen we binnen flink verder.
De eerste sneeuw van 3 weken geleden was ook weer gelijk weg in het dal, boven de 600 meter ligt er nog wel sneeuw(beetje). Onze Pajero is weer voorzien van nieuwe piggdekke(winterbanden met spikes)en dat is wel een prettig gevoel.
Wij gaan er weer een lekker weekje van maken, en genieten jullie ook maar van de herfstvakantie.
De groeten uit Bromma.
23 Oktober 2009 - 20:06
Hanneke:
Hallo Robin en Janine.
Ach wat jammer van Willem die jullie zo'n tijd hebben gehad, maar ach zo ging het ook niet meer.14 jaar is best een mooie tijd, maar afscheid nemen is nooit leuk. Och wat dit dat met die traktor goed afgelopen, inderdaag jij hebt een hele goeie beschermengel gehad. Want wat had dit allemaal voor een gevolgen kunnen hebben, je moet er niet aan denken.Dus jullie zijn alsmaar druk maar genieten er van en dat is leuk te lezen. Gezellig en handig dat de ouders van Janine weer komen, Want zoals jullie schrijven valt bij jullie vandaag of morgen de winter in en dan moet er wel een dak opzitten. Hier gaat alles goed en met de kinderen ook. Maris had even een spannende tijd maar het is allemaal goed gekomen en nu blijft ze goed onder controle. En bij Jel en Henrieke een kleintje half maart leuk hoor. Ilja heeft het geweldig naar haar zin bij het UWV in Utrecht, dus wat willen wij ouders nog meer. En die ouwe oom Jan zit op paardrijden maar dat wisten jullie misschien al.Lieve mensen het ga jullie goed en heel veel succes met alles. Jan en Hanneke. -
23 Oktober 2009 - 20:23
Wijnand En Ivonne:
hallo Robin en Janine,
Het is een tijdje geleden dat we iets van ons hebben laten horen, maar we zijn steeds nieuwsgierig naar jullie verhalen en vordering van de verbouwing. Niet leuk om te lezen dat jullie Willem moesten laten inslapen maar wel de beste keuze volgens mij. Robin jij bent inmiddels naast timmerman, schaapsherder, ook nog verloskundige geworden. Je bent ook van alle markten thuis. Fijn om te lezen dat je diverse werkopdrachten hebt.Janine ben je ook nog steeds druk aan het werk aan overkant. We zijn benieuwd of jullie met Kerst in het huis kunnen wonen, of laten de andere werkzaamheden dit nog niet toe. Wij gaan een paar daagjes herfstvakantie houden langs de Moesel, natuurlijk met de camper.
Doe morgen de groeten aan Jan en Francien en zet ze maar goed aan het werk. Groetjes vanuit De Peel. -
23 Oktober 2009 - 22:59
Trudy+Brandy:
Lieve Robin+Janine+Sjakie
Wat mooi het stukje en foto's van Willem. Het plekje in de tuin is heel mooi.
Robin jij staat er ook mooi op met je BevallingHulpVerlosjas. Heel fijn al die projekten, dat ziet er allemaal sjiek uit.
Lieve luidjes weer een hele fijne week samen met Jan en Francien.
Veel groetjes liefs dikke kus en knuffel Trudy+Brandy -
24 Oktober 2009 - 15:54
Karin:
Hoi Robin en janine,
Eindelijk weer eens berichtje terug van ons. We hebben het druk gehad en er is vanaf de zomer veel bij ons gebeurt. (misschien al gehoord via de mail) Maar we hebben de berichtjes wel bijgehouden en gelezen, altijd weer leuk om te horen hoe het jullie vergaat, en hoe het werk langzaam vordert! We hebben een nieuw mail-adres: beijk@zeggis.nl Ik weet niet hoelang we nog op hetnet kunnen. Gelukkig nu nog wel. Sneu voor jullie dat Willem er niet meer is! Jullie ook een fijne herfstvakantie en tot de volgende keer. -
24 Oktober 2009 - 17:48
Bert, Nicole, Rowan:
Wat akelig van Willem! Maar zo te horen was er eigenlijk geen andere beslissing mogelijk....Sterkte en groetjes! -
24 Oktober 2009 - 21:01
Heidi:
Gecondoleerd met het verlies van jullie poesenkind Willem, ruim veertien jaar is een lange tijd. Die poes heeft jullie tijdens heel wat periodes in je leven bijgestaan met zijn wijze kop en hele zijn.
Wie weet heeft hij ervoor gezorgd dat je in één stuk uit die shovel kon stappen. Nooit verkeerd om een goeie engelbewaarder te hebben!
De jassen doen erg goed dienst, er wordt tijdens het toneelstuk dankbaar gebruik van gemaakt!
Dikke dankjewel daarvoor!!!
Ik zit nu midden in het tweede weekend met voorstellingen. Volgende week sluiten we zondag af in het cultuurcentrum Martien van Doorne (rara naam) in Deurne.
Groetjes van mij en m'n mannen, Heidi -
25 Oktober 2009 - 13:02
Miranda:
hoi daar,
Gecondoleerd met Willem.
Sterkt, enne tot vlug, kletsen we bij!!
gr Miranda -
25 Oktober 2009 - 21:07
Julitte:
Hallo Robin en Janine,
Jeetje zeg, Robin het moet met jou niet gekker worden..haha...
Enne van die engelbewaarder...dat is niet voor niks (je weet hoe ik er over denk).
Hier gaat alles z'n gangetje. We hebben nu herfstvakantie, althans Wim moet gewoon werken (aanwezig zijn eigenlijk, niks te doen helaas). Maar dan trekken we er maar met z'n 3tjes op uit. En trouwens lekker rustig thuis is ook niet verkeerd. Fello zit aan de antibiotica, hij had slijm in z'n longen. Maar hij knapt nu zienderogen op. Ons huis staat nu via een makelaar te koop, kijk maar eens op huislijn.nl. Wel leuk om te spieken.. We hadden bijna kopers, helaas kregen ze het financieel niet rond. Nu is het weer afwachten geblazen, maar we blijven hoop houden.
Doe mam en pap de groeten en laat mam lekker voor jullie koken.
Groetjes en liefs, Julitte -
26 Oktober 2009 - 13:28
Ardie:
Och erme Willem.
En Robin...dat roze pakje was al verdacht maar dit gele jasje......Ik heb gelijk Ton van Alphen gebeld en die zou Mia Cornelissen sturen om het zoek geraakte BHV jasje op te komen halen!!!!!! Dus je weet ervan!!
Doen jullie wel een beetje voorzichtig verder. Groetjes zuster Ardie.X -
03 November 2009 - 20:00
Maaike:
Willem onder jullie handen overleden, een Alpacaatje onder Robin's handen geboren en eentje geboren én overleden. Leven en dood waren zo wel heel dicht bij elkaar.
Wat zullen jullie Willem missen, hij heeft veel met jullie meegemaakt en jullie vast met hem. Een van de eerste foto's die ik zag van jullie Noorse avontuur was Willem die eigenwijs naast Robin zat mee te kijken in de auto, op weg naar Noorwegen. Het was vast een bijzondere kat. -
05 November 2009 - 07:37
Dré:
Goeie morgen luitjes,
weer een enerverend verslag van jullie.
Jammer voor jullie dat Willem niet meer is.Maar hij heeft een mooi plekje gekregen in de groententuin. Dat worden vast grote kolen.
Robin, misschien had je van zijn vachtje een mooie muts kunnen maken, tegen de winterse kou.
(Of misschien een pruikje.)
Hij ligt zo lekker in je nek. Bovenop was ook mooi geweest.
Wat heb je toch een verborgen kwaliteiten: Verloskundige! De man met de gouden handjes.
Jeanine, je vloer wordt beslist prachtig. Ook jouw gouden handjes doen het prima.
Het blijft heel leuk om jullie te volgen.
Maak er een warme en gezellige winter van.
Toedeloe. Dré