Enquete!!! - Reisverslag uit Bromma, Noorwegen van Robin en Janine Boogaard - WaarBenJij.nu Enquete!!! - Reisverslag uit Bromma, Noorwegen van Robin en Janine Boogaard - WaarBenJij.nu

Enquete!!!

Door: Janine en Robin

Blijf op de hoogte en volg Robin en Janine

14 November 2009 | Noorwegen, Bromma

Vanuit een wit bedekt Bromma, heten wij jullie weer van harte welkom.

Vrijdag de 13e hebben we weer overleefd, en ook de bezoekjes vanuit Nederland, ik had ook niet veel anders verwacht.
De ouders van Janine hadden een spannende reis naar Noorwegen gehad, vooral het deel in Weeze was erg spannend, aangezien er na de douane een paspoort en instapkaart kwijt waren. Het is allemaal goed gekomen, maar dan knijp je hem wel even. De rest van de reis verliep voorspoedig, en ze waren keurig op tijd in Nesbyen.
Het was een week van hard werken en ook nog wel genieten. Het weer zat enorm mee, en dat is wel prettig als je aan het dak gaat werken.
Het resultaat was dan ook dat we het grootste deel van het dak nu dicht hebben met dakleer. Er moet nog een klein deel, maar dat is voor na de winter, en daar zit geen lekkage.
We hebben veel met z'n drieen gewerkt. Jan zaagt de planken, Janine op de steiger en geeft de planken aan Robin die op het dak de planken vast spijkert, prima systeem en dan schiet het wel op. We hebben in de garage, bij de Hytte, ook nog een hokje afgetimmerd met isolatie, waarin de boiler en de waterverdeelkast hangen. Dit mag niet bevriezen, en aangezien de temperatuur momenteel niet meer echt boven het vriespunt uitkomt, is het wel belangrijk dat dit hokje klaar is.
Al met al een nuttige week, en Jan en Francien konden met een voldaan gevoel naar huis gaan.
We hadden zaterdag ook nog een feestje van Liv Beate, zij werd 40, en dat wordt hier dan flink gevierd. Bij het eten krijg je dan nog de alcoholische versnapering van het "feestvarken", en daarna heb je gewoon je eigen drank bij je. Zo is een feestje nog te betalen. Het was een leuk feest, en merk je wel dat ook het contact maken met nieuwe mensen best goed gaat in je nieuwe taal.
Die dag waren we ook net op tijd klaar met het dak, want het begon
's avonds dan ook te sneeuwen. Dit is niet heel lang blijven liggen, maar toch.
De week erna was weer een gewone werkweek.
Tja, en toen was het zover, de "ex"collega's van Janine uit Uden, kwamen naar Bromma. Aangezien Ryanair de tijden iets veranderd heeft, kwam het met de trein niet zo mooi uit, en hebben wij hen in Drammen opgehaald. Onderweg een lekker hapje gegeten, en toen door naar Bromma. Het weer was echt Noors, want we hadden veel sneeuw onderweg, van de spanning gingen de dames dan ook veel praten, of zal dat gewoon hetgeen zijn waar ik al voor was gewaarschuwd ;-). Het was ook gelijk weer heel vertrouwd voor Janine om haar collega's weer te zien.
Zaterdag eerst maar een rondleiding door het huis en de tegenwoordige werkplek van Janine, en daarna op toer.
Het was rakfisk festival in Fagerness, en dat leek ons allemaal wel leuk om naar toe te gaan. Een mooie route er naar toe en dan uiteraard proeven van rakfisk. Ik zal proberen, om zo smakelijk mogelijk, uit te leggen wat rakfisk is. Het is vers gevangen forel, die daarna +/- 3 maanden in een mengeling van pekel en nog wat ingredienten ligt te "rotten", en daarna als delicatesse wordt aangeboden. Het wordt gegeten met o.a. gekookte aardappel, lefse(noorse zoete hele dunne pannekoek), rauwe ui, en romme (zure room). Maar goed, die moet je dan proeven. Veel Noren vinden het ook niet lekker, maar ik vond de smaak veel weg hebben van een mengeling van hollandse nieuwe en gerookte zalm. Wel een sterke smaak, maar het smaakt goed.
Daarbij wordt dan ook de nieuwe aquavit verkocht, en die hebben we dan weer niet geproefd.
Op de terugweg lekker pizza gegeten in Nesbyen, dit is al bijna standaard met bezoek, en ook maar besloten om het weekend een "culinair" weekend te noemen. Zondag eerst maar lang ontbeten en daarna op Imle wezen kijken, waar een goed pak sneeuw lag, dus moest er een sneeuwpop gemaakt worden. Daarna nog door naar het skigebied van Nesbyen, met allerlei luxe Hyttes met uitzicht op, jawel, het skigebied.
Maandag was het afscheid nemen, want tja, zo'n weekend is natuurlijk zo om. Dat Ryanair de terugvlucht ook wat later heeft is wel gunstig. Je neemt in Nesbyen de trein van 11.52 u, en je landt rond 18.30 u met het vliegtuig in Weeze. De reis met de trein sluit met het overstappen erg goed aan op het vliegtuig.
Janine was deze week veel vrij, en heeft nog lekker in het huis gewerkt. Robin mocht, buiten het werk voor klanten, de nodige uurtjes aan de Pajero besteden. Hij begon vervelend vaak in te houden, na het nodige te hebben uitgeprobeerd, bleek dat er zoveel "rotzooi" in de tank zat, dat hierdoor de filters verstopt raakten. Dan maar de tank eronderuit, en flink schoon spoelen, en dan alles weer terug bouwen, en weer nieuwe filters(deze waren pas vervangen) en nieuwe diesel erin. En nu doet hij het weer goed.
Afgelopen woensdag hadden we een uitstapje van het werk van Janine, (dat doet mijn baas niet ;-) ) we gingen naar het cultuurhuis in Al. Hier was een optreden van twee Noorse zangers, die nu een keer samen optreden, Jonas Fjeld en Henning Kvitnes. Ook terug te vinden op You tube.

Maar, nu gaan we het over "de enquete" hebben.
Wij krijgen van diegenen die hier op bezoek komen (lees: meewerken), steeds tips in de trant van: ik zou dat zo doen, of als je het zo maakt dat is veel leuker, etc etc. Nou hadden wij het volgende idee, omdat we weten dat veel mensen de stukjes lezen, en ook creatief zijn, en hopelijk zitten er toekomstige gasten tussen, mogen jullie meedenken. Onze vraag is dan ook: wat zou jij graag zien in een Noorse bed and breakfast, door Nederlanders gerund (dat zijn wij). Verwacht je meer een moderne, luxe stijl, of juist een gezellige, warme traditionele Noorse stijl. Of klassiek en romantisch? Wat zou je minimaal verwachten als je bij ons een kamer reserveerd? Waar zou jij je thuis voelen?
We hebben wat afbeeldingen erbij gezet voor wat stijl ideeen. De foto's zijn niet bij ons genomen, wij zijn nog niet zover. Ze komen van de website van Livingetc.(www.Livingetc.com) en van Levlandlig (www.Levlandlig.no), twee van Janine's favoriete sites voor het opdoen van interieurideeen.
Wij zouden het heel leuk vinden, als jullie wat meedenken, want bedenk je wel, straks lig je in een kamer waar je zelf aan meegedacht hebt, is dat niet speciaal?

Wij gaan in ieder geval nu volop binnen verder, en daar is nog veel te doen.
Voor diegenen die benieuwd zijn naar het weer hier nu, er ligt een pakje sneeuw van zo'n 15 centimeter.

Wij wensen ieder een fijn weekend, en denk creatief, en schrijf je ideeen terug naar ons (het liefst voordat we helemaal klaar zijn).

Hilsen fra Janine og Robin.

• 14 November 2009 - 19:58

Mariet:

Die uitnodiging neem ik wel aan.Ik ga voor 1 en 3 en wat ik heerlijk vind na een fikse wandeling,waar dan ook,: een lekkere luie stoel. Het schiet aardig op daar bij jullie, het blijft leuk om jullie verhalen te lezen en jullie zo te volgen. Een live bezoekje moet er echt van gaan komen .Veel groetjes Mariet

• 14 November 2009 - 22:52

Heidi:

Jeetje, ik begin meteen weg te dromen bij het zien van de foto's....
    Het sfeerbeeld is rustiek met een luxe gevoel, warm, huiselijk met zo nu en dan een hippere knipoog, héél leuk! Wanneer kunnen we d'r in?!?!?!?
    Volg je gevoel, Janine, je weet en doet't hardstikke goed!

Ennuh, wat die uitstapjes van de 'baas' van Robin betreft, volgens mij heb ik een paar alineas en ook reisverslagen eerder gelezen van een hardstikke leuk uitje!
    Dus eh... Op dit feest wat het leven is, moet je nou eenmaal zelf de slingers ophangen..
    Soms is't een hapje rotte prut, een stap in verse kraksneeuw, de mooie lucht, de warmte van de kachel 'savonds laat, de geboorte van een alpaca, jullie grote avontuur...
    Wat een 'slingers'....
    Het hangt er vol mee!

• 14 November 2009 - 23:08

Vanuit Een Bikini:

Hey Lieve Robin en Janine...

whaaa... jullie in een hele dikke jas, wij in een hele dikke bikini (ja ikke dan, Werner en de jongens een dikke zwembox) niet te geloven wat een verschil. Maar het gaat jullie nog steeds goed zien we wel, super!!
    Wat betreft de enquete: wij zijn in Zuid-Afrika veel in B&B`s geweest, en wat misschien ook wel een leuk idee is (ik weet niet hoeveel slaapkamers jullie hebben) maar om iedere slaapkamer een andere stijl te geven, bv. Noors, Romantisch, Retro, Design, Antiek of bv. iedere kamer een ander land. Zodat je de mensen kunt laten kiezen. Ik doe maar een optie, misschien hedde dur wa an.
    En Janine heb je genoten van je oud-collega`s, het lijkt me geweldig om mensen over de vloer te krijgen. Ik zou zo graag iedereen alles tot nu toe al laten zien, werk, waar we wonen, strand, leuke tentjes enz. Februari is het zover en daar kijken we erg naar uit.
    Succes met de enquete, en het ga jullie goed.

Veel Warme Liefde van De Maasjes

• 15 November 2009 - 10:24

Miranda:

Hallo daar,
    Dus nog steeds wit bij jullie?
    Toen ik dinsdags hier in Groesbeek buitenliep, dacht ik; wat een lekker zacht weertje. Wat zegt mijn moeder; Het is buiten maar Fris...maar goed dat is dus de overschakeling.
    Ik heb genoten van de heerlijke dagen bij jullie.
    Ik wil wel meedenken met de inrichting; maar ik ben zeer snel tevreden.
    Dus of dat nu luxe of gewoon is...ik zou het dan toch wel een beetje op 'de stijl van het huis'houden, maar goed, zoals je ik al zeg; op de inrichting laat ik het niet afhangen of ik zou komen of niet.
    Als het maar netjes en schoon is, een lekker bedje en een stoel en tafel om aan te zitten.
    Ik ben van het knusse gevoel en niet van het hele strakke.
    Maar goed, je zult vast van anderen zeer nuttige tips krijgen...maar dat is niet zo aan mij weggelegt.
    Tjeetje wat zie ik er super uit op de foto's, vooral die bij het afscheidsmaal.
    Men zal wel denken dat ik nog vlug even aan het bidden ben...wie weet haha.
    Nou lieve mensen daar, Ik ben nog steeds onder de indruk van alles, maar hoe goed jullie je daar samen redden en gezellig hebben; petje af hoor.
    En dan de noorse klets, echt knap!!
    Tot de vlg keer, groeten uit een regenachtig groesbeek!!!
    Miranda

• 15 November 2009 - 14:19

Trudy+Brandy:

Oh wat heerlijk weer die sneeuw bij jullie (dat geeft mij gelijk de kriebels), beter als bij ons vandaag al die regen! Maar we mogen toch niet mopperen. Gister met José naar jullie vorige site gekeken.
    Wat heerlijk dat Jan en Sien weer zo fijn geholpen hebben.
    Die Noorse+Country slaapkamer is keimooi ivm jullie mooie hoofd-en voeteneinde van 1900. Voor mij mag de ingang met een lekker Noors bankje waar je op kan zitten om je sloffen aan te doen.
    De keuken moet je gewoon gezellig en praktisch doen.
    Maar lieve kinderen jullie weten het heel goed zelf hoor.
    Heel veel groetjes en liefs knuffel van ons
    Trudy en Brandy

• 15 November 2009 - 16:58

Elly:

Ziet er allemaal erg aantrekkelijk uit.
    Die kou lijkt me wel ontettend wennen.
    Ook ik ga voor interieur 1 en 3
    Janine en Robin zijn jullie daar al actief in het theater wereld?
    Robin we zijn nog op zoek naar een te gekke piet kun jij op 5 december?
    Groetjes
    Elly

• 15 November 2009 - 19:24

Rianne:

Hallo,

Aller eerst wat was het heerlijk. De gastvrijheid waarmee we ontvangen zijn, helemaal super. Het is een prachtig land en echt ik neem alles terug wat ik in eerdere reacties over sneeuw heb gemeld.
    Je krijgt gewoon al helemaal zin in de kerst.
    De treinreis verliep perfect en is een echte aanrader.
    Janine qua styling zit het helemaal goed hoor, gewoon doen wat je al in geuren en kleuren aan ons vertelde tijdens de rondleiding door het huis. Ook al moet er nog wel wat gedaan worden, jij ziet het al helemaal voor je.
    En echt welke style jullie ook zullen kiezen, het maakt niets uit. Want wat jullie in eigen persoon aan gastvrijheid toevoegen is zo wie zo uniek!!
    Lieve Janine en Robin super bedankt voor een zeer geslaagd weekend.

Liefs Janssen

• 15 November 2009 - 20:27

Rene:

Hallo Janine en Robin,
    ik heb net jullie weblog ontdekt en meteen maar helemaal uitgelezen vandaag.

Ik zou gaan voor de traditionele Noorse stijl. Een vakantieganger wil het "land" proeven.

Hier gaan vakantiegangers tenslotte ook alle traditionele dingen bekijken.

Rene

• 16 November 2009 - 09:01

Maaike:

Hier spreekt een toekomstige gast. Veel natuurlijk materiaal gebruiken met een Noors tintje, zou ik zeggen.

Zoals een van mijn voorgangers al zei: Je wilt de sfeer van het land proeven waar je bent. Dat je gastheer en gastvrouw Nederlands spreken is mooi meegenomen, maar Hollands boerenbont hebben we thuis ook. Die rendieren boven het bed vind ik dan persoonlijk weer wat overdreven. Ik denk dat eenvoudig, hout en licht de toverwoorden zijn.

Maar ik denk dat jullie al een beetje in die richting zaten, als ik de plaatjes zo bekijk.

Groetjes uit Groningen, Maaike

• 16 November 2009 - 19:34

Ardie:

Nou luitjes doe mij de Noorse variant maar.En dan zoals de keuken en de gang.(de foto's) Lekker krakende vloeren (en bedden!!) Wel graag een DIK dekbed na een wandeling in de krakende sneeuw.Beetje stoken in een potkacheltje...heerlijk!!En doe er ook een echte oerhollandse kamer bij met delfsblauwe gordijntjes en rood-wit-blauwe dekbedden en oranje handdoeken... hihi. Och jullie hebben ideeen zat..komt goed.
    Lekker weer zo'n lang verhaal. Ik mail gauw weer eens terug!!! Tot snel.X Ardie

• 16 November 2009 - 20:22

Wijnand En Ivonne:

Hallo luitjes,

Even een reactie op jullie enquete. Mijn voorkeur gaat uit naar de Noorse keuken en slaapkamer.
    Janine jij hebt je schuurwerk toch niet voor niets gedaan. Laat de Noorse steil maar zien.
    Maar het natuurlijk jullie eigen keus.
    Heb je de site van B&B Oranjehoeve in Helenaveen al eens bekeken.
    We zijn benieuwd naar het verhaal vliegveld van je ouders a.s. donderdag. Het was zeker wel leuk om je oude collega's weer te zien. Het zal een gekakel geweest zijn aan Robin's oren. Nu ga ik weer kadootjes inpakken, Sinterklaas is weer in Nederland.

Groetjes uit De Peel

• 19 November 2009 - 17:36

Julitte:

Ha!!
    Dat is weer lang geleden...
    Ik wil wel een mening geven uiteraard. Ik vind dit ook erg leuk om te zien en ik ben toch creatief genoeg om er een klein oordeel over te geven vind ik zelf...haha..
    Nou ten eerste; interieuridee 1 = geweldig mooi! Zeer rustgevend en toch knus.
    Interieur 3 vind ik ook sfeervol, maar hiermee moet je uitkijken dat het niet te "Holly-hobbyachtig" wordt. Als jullie begrijpen wat ik bedoel..
    Dan ben ik het helemaal eens met ons pap en mam (uiteraard moet je altijd luisteren naar je ouders), je hebt dat schuurwerk niet voor niets gedaan. Dus interieur 8 vindt ik haast een must.

Ik zou het persoonlijk heel leuk vinden, als ik bij jullie een kamer heb geboekt, iets te kunnen proeven van de sfeer van de buitenkant van het huis. Noors, karakteristiek, oog voor detail van bijv. het houtsnijwerk etc....

Oog voor detail is ook binnen heel belangrijk.
    (zie interieuridee 7 met die mooie schaal op de kast), maar Less is more....

Nou, genoeg mijn mening gegeven/opgedrongen...
    Ik ben er niet bang voor om dat aan jullie over te laten. Weet zeker dat dat goed gaat komen.

Heel veel fijne dagen nog. En jullie interesse hebben in het weer bij ons; Zonnig, zo'n 13 graden, echt wandelweer of "ramenwasweer". Toch maar voor het eerste gekozen vandaag...

Liefs, Julitte

• 19 November 2009 - 23:15

Wijnand En Ivonne:

Hallo luitjes,

Vanuit Helenaveen nog een laat berichtje. De groetjes van Jan en Sien, ze schrijven morgen nog een berichtje.

Groetjes uit De Peel

• 20 November 2009 - 09:57

Mama En Papa:

Wat is Yvonne toch een grapjurk he,groetjes en een knuffel Papa en Mama.

• 21 November 2009 - 17:18

Karin:

Hoi Janine en Robin,

Leuk om jullie verhaal weer te lezen. Ik vind plaatje 1 en 3 er erg mooi uit zien, gezellig in een noorse keuken ontbijten, en de slaapkamers zij allen leuk! Komt helemaal goed, een lekkere luie bank waarin je je kunt nestelen bij een haardvuur maakt het helemaal af! Maar je zult het zeker super leuk maken Janine daar twijfel ik niet aan.
    Hier is het weer nog zacht dagen met regen da's minder, maar als de zon schijnt is het heerlijk! Ik zag vandaag nog iemand in 'n t-schirt fietsen.

Groetjes en sukses met alles ook van Jos.

Karin.

• 22 November 2009 - 12:32

Ilsebil:

Helahola...

Ik ga voor foto 1 t/m 4. Maar sluit me ook erg aan bij het idee van Marleen, om iedere kamer een thema, of in een bepaalde kleur-samenstelling te doen, zodat mensen idd een "eigen" kamer kunnen kiezen1 Wilt u de rode, of de groene kamer?? Wilt u in Noorwegen of in Spanje ( om maar even in de ban vd Sint te blijven ) slapen???
    Ben vanmorgen naar een erg leuke Sint-film geweest met de kids, een aanvulling op het sinterklaas-journaal, erg grappig, met geweldig leuke kinder(mama)humor: Ben je in juli nat, zit je ws met je kleren aan in bad!!!! haha....

Vol verwachting klopt ons hart....zonnige zondag van Ilz, en de 3....

• 24 November 2009 - 20:41

Jetty:

Hallo hallo.Leuk berichtje weer vanuit het koude noorden. Als ik bij jullie kom logeren wil ik graag binnen komen in 'plaatje' 1 en slapen in 'plaatje' 6. Koken het liefst niet maar als het dan toch moet in de keuken van 'plaatje' 3!! wij zitten hier ook niet stil als we komen dan hebben we ook een leuke verassing....??? nu nog de datum! X Jetty

• 28 November 2009 - 20:45

Ted Trimbach-Horvers:

Hoi luitjes, leuk zo'n enquette.Als wij ooit bij jullie komen logeren, dan kies ik voor die warme Noorse stijl. Ik denk dat die 't beste past bij 't huis en de omgeving. Bovendien als ik dan in Noorwegen ben wil ik ook alles Noors afgestemd. Ook 't eten!!! Dus Janine en Robin ga maar vast oefenen. Maar eerst veel succes met de afwerking en inrichting van jullie huis! groetjes van Lauran en Ted.

• 04 December 2009 - 10:27

Dré:

Hallo Noorvrouw en Noorman, weer een prima verhaal en het schiet echt wel op.
    Fantastische familie hebben jullie ook, die zo hard meewerken.
    De ideeën voor de inrichting zijn ook niet gek. Zelf geef ik de voorkeur aan interieur 1,2,4 en 6.
    Licht, ruim, rustig.
    Dat is jullie wel toevertrouwd om er iets goeds van te maken.
    Gaan jullie ook
    Sinterklaas vieren,(Hollands tintje in den vreemde), of blijft het bij de Kerst.(Rendieren genoeg bij jullie).
    Geniet van een mooie winterse tijd en tot weer. Lieve groet, Dré

• 13 December 2009 - 15:24

Trees:

Jawel, alles oké daar in het noorden. Nu foto 1 leuke binnenkomst, foto 3 daar wil ik wel ontbijten en foto 7 lijkt me heerlijk slapen, foto 6 lijkt me niets constant die twee reeënkoppen boven m'n hoofd, ha, ha.....
    Persoonlijk moet er een Hol.kamer bij, een tintje blauw en wat oranje, tenslotte.....
    we blieven Hollanders.
    Vele groetjes uut Brabantse Oeffelt, cheers...(Kleve en Moyland was weer een groot succes, Alegria)

• 28 April 2010 - 13:50

Thessa:

Waarschijnlijk rijkelijk laat, maar lees sinds vandaag pas jullie weblog. Bijgaande interieurideeën: niets maar aan veranderen :)