Jinglebel. - Reisverslag uit Bromma, Noorwegen van Robin en Janine Boogaard - WaarBenJij.nu Jinglebel. - Reisverslag uit Bromma, Noorwegen van Robin en Janine Boogaard - WaarBenJij.nu

Jinglebel.

Door: Janine en Robin

Blijf op de hoogte en volg Robin en Janine

13 December 2009 | Noorwegen, Bromma

Goededag allemaal.

Aller eerst willen wij jullie bedanken voor de enorme leuke reacties op onze enquete. Natuurlijk hebben wij onze ideeen, maar zijn toch benieuwd wat mensen ervan vinden. De meningen waren wel over het algemeen erg hetzelfde, dus dat komt goed uit.
Ook leuk om te lezen dat er mensen reageren die we niet kennen, maar de site ontdekt hebben, en dan ook nog reageren. Het verbaasd ons dan ook, dat er tot aan vandaag al dik 58000 keer de site is bekeken, in de afgelopen 1,5 jaar. Bedankt daarvoor. Zit ik tenminste niet voor de kat zijn ... te schrijven.

Maar goed, wat is er allemaal weer gebeurd in Bromma en omgeving.

Begin december kenden Janine en ik elkaar 20 jaar, dus dat was wel een reden om die dag iets te gaan doen. Ik had als verrassing voor Janine een leuke "bed & breakfast" in Zweden "gevonden".Het leek mij heel leuk om daar een paar nachtjes naar toe te gaan. Dus met Dick en Ellen contact opgenomen en geregeld dat we konden komen, met Sjakie. Korte uitleg: Dick en Ellen zijn ongeveer tegelijk met ons geemigreerd, en zijn in Zweden een "bed & breakfast begonnen. Ellen heeft vroeger op de HBO in Nijmegen bij Janine in de klas gezeten, dus dat is erg leuk.
Maar goed, helaas is deze verrassing niet door kunnen gaan, want onze Sjakie werd ziek, hij had een vorm van kennelhoest, en mocht toen ook niet zijn jaarlijkse inenting hebben, met het gevolg dat we niet de grens over mochten met hem, en hem ook niet naar een dieren pension konden brengen. Na een antibiotica kuurtje gaat het nu weer beter met Sjakie. En het uitje hebben we nog gewoon te goed.

Tja, en Sinterklaas, die man komt dus niet naar Noorwegen, en laat alles over aan zijn concurrent, Julenissen(de Kerstman). We kregen wel een pakketje van mijn moeder met het lekkere snoepgoed uit Nederland, zodat we toch een beetje Sinterklaas hadden.
De kersttijd begint hier dan ook 4 weken voor Kerst met de advenstijd. Iedereen gaat zijn huis opfrissen met kerstkleedjes, kerstballen, kerstbomen, kerstgordijnen en veel lekkers bakken. Dat ziet er dan altijd wel heel gezellig uit.
Een aantal mensen beginnen al te vragen wanneer we overhuizen naar het grote huis, want er was iemand(ik noem geen namen, met de nadruk op ik)die riep dat we rond Kerstmis zouden overhuizen. Maar goed dat halen we net niet, helemaal nog lang niet beter gezegd.
We werken wel weer lekker hard aan het huis, Janine is volop de panelen van de muren aan het schuren, en ik ben begonnen om de tommerbalken in de keuken te fatsoeneren. Dat houdt in eerst met de elektrische schaaf ze enigsinds vlak maken, en dan met de schuurmachine het glad maken zodat er nu geschilderd zou kunnen gaan worden. Tevens nog wat tommer geplaatst bij het keukenraam, omdat deze nu wat minder hoog is. Al zeg ik hetzelf, het ziet er goed uit. En als je dat niet geloofd, dan kom je zelf maar even kijken!(kun je gelijk mee helpen met schilderen)
De wanden zijn nu een heel eind schilderklaar en de plafonds moeten nog worden geschuurd, en nog een deel nieuw plafond erin. Maar daar moet nog eerst de nodige elektra doorheen.
Deze week heb ik maar weer eens de werkplaats drastisch opgeruimd, moet af en toe echt gebeuren, zodat we hier ook kleine karwijtjes kunnen doen,lekker bij de houtkachel. Er moeten nog veel raampjes voorzien worden van nieuw glas, en die worden met stopverf vast gezet. Mooi werk omdat verwarmd te doen.
In het keukendeel willen we nu ook weer tijdelijk en houtkachel terugplaatsen, zodat we daar ook verwarmd kunnen werken, met -6 buiten, is het dan ook binnen ongeveer -4.

Twee weken gelden kreeg ik een mooie klus, om een nieuwe linoleumvloer te leggen, met zo'n parket motief. Aangezien dit een behoorlijke kamer was heb ik Janine maar eens meegevraagd, om te helpen. Dat was wel heel leuk, vooral de klant(lees: een vrouw van ongeveer 85 jaar) vond dat wel heel apart. Vooral toen Janine met het spijkerpistool de plinten ging vast schieten.
Dus het wordt nog een keer Robin Snekker & Co.

Afgelopen week stond Noorwegen helemaal in het teken van de Nobelprijs. Er was veel over te doen, vooral dat President Obama naar Oslo kwam. Alles stond dan ook even in het teken daarvan. Met als afsluiting een geweldige feestavond, die we ook via internet tv konden volgen.
Vanaf volgende week kunnen we ook gewoon tv kijken, want dan krijgen we een schotel, alleen voor Noorse tv, maar dat is ook prima. De Nederlands tv kunnen we nog volgen via "uitzending gemist".

Gisteren hebben we het Julebord gehad van het werk van Janine. Dit is een Kerstdiner met feest eraan vast, wat helemaal betaald wordt door de baas. Het was weer een geweldig feest, en bijna iedereen ging dan ook met een taxi naar huis, erg verstandig.(wij konden het wel lopen, gewoon de straat oversteken.)

Tja, en met Kerst zijn we niet alleen, want dan komen Wil en Resie ons bezoeken. Daar verheugen we ons dan al helemaal op.
Wij willen dan ook bij deze iedereen een bijzonder goed Kerst toewensen, en geniet er enorm van, dan zullen wij dat hier ook doen.

God Jul, van Robin en Janine.

• 13 December 2009 - 15:46

Mariet:

dat ziet er allemaal goed uit,komt echt schot in. leuk om te zien en te lezen hoe jullie bezig zijn.wij hebben ons al weer met Kerst,Sint,Vastelaovend, Kerst bezig gehouden. Ben soms de tel kwijt.
    heel veel groetjes Mariet

• 13 December 2009 - 16:09

Papa En Mama:

zo kinderen wat hebben jullie al weer veel werk verzet, het word echt mooi.
    Als wij zien hoe het opknapt krijgen we alweer zin om te komen helpen. Mooie foto van jullie feest kleding, op naar julebord.

veel groetjes Papa en Mama

• 14 December 2009 - 00:19

De Maasjes:

.... ook al is het hier iedere dag lekker warm weer, toch zijn we jaloers op jullie mooie sneeuw. Heerlijk, nu de latten nog onder en gaan met die banaan. Geniet ervan!!!

• 14 December 2009 - 08:04

Miranda:

hoi daar mensen,
    Goh Janine je bent dus ook al een echt beroepsklusser aan t worden.
    Zo zie je maar, in vele mensen schuilen nog erg veel capaciteiten !!
    Maar wel gezellig toch zo samen.
    Hier is de kou ook al wat gestart, tenminste voor mijn begrip vind ik het al aardig fris.
    Ik wens jullie ook alvast een goede kerst, met veel noorse kerstactiviteiten en lekkere versnapperingen.
    Heel veel groeten vanuit Groesbeek!Miran en de boys

• 14 December 2009 - 10:02

Heidi:

Da's nog es een mooi vloerke! En door het teamwork van jullie nog skönner! Ennuh, super keukenraam! Bij ons begint de eerste vorst te komen en kunnen van't weekend de schaatsen weer uit het vet en wij het buntven weer op. Wat een contrast, eerst lees ik het zonnige verslag van de Maasjes en dan over op jullie winterwonderland. En wij zitten er letterlijk en figuurlijk midden tussenin!
    Hopelijk word Sjakie weer helemaal de oude.

Een warme, witte kerst voor en een goed nieuw jaar voor jullie en julie dierenschaar....

Groetjes, Heidi, Pedro & Moos

• 14 December 2009 - 20:35

Jetty:

Wat een schitterend resultaat na al dat schuur en plak werk. Leuke ruimtes! Wij zijn net bij gekomen van de Sint en hebben de boom weer binnen gezet. heerlijke tijd komt eraan. Veel plezier met Wil en Resie.
    Groetjes

• 14 December 2009 - 21:50

Trudy+Brandy:

Lieve kids wat hebben jullie weer hard gewerkt en gefeest!
    Ja jullie doen ook van alles op z'n tijd. Binnen en buiten mooi. Gelukkig dat Sjakie weer opknapt.
    Lieve kids heel veel groetjes en liefs, knuffels van ons Trudy en Brandy

• 15 December 2009 - 09:28

Ardie:

Heerlijk weer zo'n lang verhaal met al jullie avonturen!!! Er wordt nog steeds hard gewerkt met mooie resultaten. Komt goed daar!!!
    Fijne kerstdagen met de oude buurtjes!!
    Lieve groetjes van de Bruijntjes.X

• 15 December 2009 - 14:07

Nine En Julitte:

Even samen achter de computer. Nine vroeg zich af wie die meneer was met die muts op? Waarop ik zeg Robin heet die. En die mevrouw, heet die dan tante Sien? Haha...is dat grappig of niet?
    Het wordt wel mooi, je ziet zeker wel vooruitgang. Dat vond ik in het begin moeilijker te beoordelen...
    Wim is nu thuis ook aan het klussen. Op het werk gaat het niet goed...dus thuis maar aan de gang.
    Kijken jullie uit op die ijsbaan, anders krijgen we straks nog foto's van "sterren dansen op het ijs" te zien...

Veel liefs en een knuffel van "ons" Nine

• 17 December 2009 - 19:22

Wijnand En Ivonne:

Hallo snekker man en snekker vrouw
    Wat een vooruitgang weer, er word hard gewerkt in het Noorse land zoals we kunnen zien. Wat een werk verzetten jullie. Er is hier ook een beetje sneeuw gevallen en meteen is heel Nederland, nou ja het bovenste gedeelte in rep en roer. Dan is bij jullie wel iets anders. Al kun je op die gladde ijsbaan bij jullie heel verkeerd terecht komen, dus oppassen Janine, Robin heeft je hard nodig als snekker vrouw.

Wij wensen jullie vanuit een beetje wit Helenaveen, gezellige kerstdagen en een gezond en gelukkig nieuwjaar toe.

Wijnand en Ivonne

• 19 December 2009 - 11:35

Karin:

Hoi harde werkers,
    Het wordt steeds mooier daar bij jullie, leuk om te lezen en te zien.De sint is hier al lang weer uitgezwaaid en kerstboom staat weer te schitteren in de kamer.gezellig allemaal. De optredens in duitsland met cheers zitten er weer op, dan kom je wel in de kerststemming vooral op shloss Moyland was het wel gezellig!
    Het heeft hier nu ook gesneeuwd ( 40 centimeter in het noorden) In Gennep wat minder helaas, maar toch mooi wit. De schaatsen worden ook al uit het vet gehaald, vannacht was het hier -10, dus dat wordt in de kerstvakantie wel schaatsen. leuk! De schoolvakanties zijn begonnen en wij doen het in deze periode ook rustig aan, het mag dan wat ons betreft wel blijven sneeuwen en vriezen! misschien 'n witte kerst? zou wel gaaf zijn. Jullie een gezellige tijd, en succes met alles, geniet van de kerstdagen.
    Groetjes Jos en Karin.

• 21 December 2009 - 11:12

Mark:

Hallo Janine,

Wanneer kom je een keer koffie drinken. Geen deuren in huis, moet maken.
    Hebben jullie best veel in Noorwegen, ook koffie.
    Tex ook een keer maken, Mark komt helpen met Texen. Hij moet euries verdienen, Janine heeft genoeg euries voor mij.Allemaal hebben, spullen kopen.
    Fijne kerstdagen en nieuwjaar (boem) vuurwerk. Smakelijk eten, hebben jullie ook cadeua's of eerst verdienen. Donderdag ik weer naar huis toe en vuurwerk ook weer naar huis (bofkont)Aris ook. Aris missen.

Groetjes Mark Bijveld

• 23 December 2009 - 23:56

Margriet:

Leuk om ook weer deze foto's te bekijken en te ontdekken wat jullie aan werk verzet hebben. De vloer is prachtig geworden Janine, wat een engelengeduld heb jij zeg!!! Ik vind het stiekum ook leuk om te weten hoe het geheel bij elkaar past en hoe de verhoudingen zijn in keuken, halletje, eetkamer en zitkamer!!!
    Er is keihard gewerkt. Het geheel ziet er alweer veel beter uit. Het begint steeds meer op een woonhuis te lijken. Janine weet je nu inmiddels hoe je deze ruimtes gaan indelen?

Heel fijne kerstdagen en een goede roetsj naar 2010.

Margriet

• 24 December 2009 - 11:53

Dré:

Hallo Jeanine en Robin,
    allereerst gefeliciteerd met jullie 20 jaren samen.
    Dat houden jullie nog wel even vol(moet ook wel, anders komt het huis nooit klaar).
    Het ziet er al weer veel bewoonbaarder uit. Mooie balken en die keuken zie ik helemaal zitten, volgens het plaatje.
    De rest komt ook goed.
    Wel goed blijven schuren, Robin, anders zie je geen bverschil.
    Geniet van jullie bezigheden, en voor nu even een heel mooie kersttijd, een gezellige afrondiong van dit jaar en een geweldig 2010, om veel wensen te verwezenlijken.
    Hartelijke groet, Dré

• 24 December 2009 - 18:30

Rianne:

Hallo luitjes,

Hele fijne dagen, geniet van elkaar, het eten en de drank. Wat betreft de sneeuw ook wij hebben hier ons portie gehad. Zelfs zoveel dat de de vervoerder niet reed, 15cm sneeuw en alles op zijn kop. Jullie hebben weer hard gewerkt, leuk om nu de foto's weer te zien, je hebt er toch een completer beeld bij als je het ook live hebt gezien.

Verder wens ik jullie alles wat wenselijk is voor 2010.

Liefs Janssen

ps mail maar als je zover bent dat er geschilderd kan gaan worden.

• 02 Januari 2010 - 14:59

Jeanne Laarakkers:

Hallo
    Wil jullie een mooi 2010 wensen en laten weten dat ik jullie site nog altijd volg. Is leuk om op de hoogte te blijven.
    Groetjes Jeanne