Hare Majesteit de Koningin.
Door: Janine en Robin
Blijf op de hoogte en volg Robin en Janine
06 Juni 2010 | Noorwegen, Bromma
Dat er in 3 weken veel kan gebeuren bleek ook nu weer.
Het is echt zomer aan het worden in Bromma.
Dus met Pinksteren zijn we er lekker opuit geweest. Na en kort ritje met de auto, hebben we een mooi wandeltocht gedaan, alvast wat vooronderzoek als "onze wandelclub" uit Nederland nog eens overkomt.
Op de terugweg nog via een mooi weggetje aan de overkant van de rivier omhoog gereden, en daar had je een prachtig uitzicht op Bromma.
Onze buurman die later de foto's zag vroeg waar we die gemaakt hadden en hoe we daar gekomen waren.(Leuk is dat, wij wonen pas 2 jaar hier en hij 15 jaar)
Tweede Pinksterdag was het wederom "Brommadag". De aktieve feestdag van het dorp.
Dit jaar waren ook wij ingedeeld als vrijwillegers, om een uurtje achter een stand te staan. Janine stond achter de koffie en taartjes kraam en in de keuken, en ik mocht achter de kassa van de grill(bbq)stand.
Met het huis gaat het ook voorspoedig.Nu we groen licht hebben van de bank, zijn we ook hier volop aan de slag.
De man die het hele plan opstelt voor de septictank, heeft een "zinkproef" gedaan. Met een ingenieus apparaat meet hij hoe snel het water wegloopt in de grond, als dat voldoende is, kan hier de drainage komen van de septictank.
Deze drainage komt uiteindelijk toch in onze eigen tuin te liggen, en niet op het land van de buurman. Dit was ook een optie.
Het houdt in dat er een bassin moet worden gegraven van 5 bij 20 meter, en 80 centimeter diep. Hier komt 100 meter leiding(met gaatjes) in, die het water weg moet laten lopen.
Hierover komt een isolatielaag en dan weer aarde, en hopelijk weer mooi gras.
De gemeente en ander instanties werken erg fijn mee, dus als het meezit kunnen we eind van deze maand beginnen met graven. En dat is vooral leuk voor mij, omdat ikzelf met een grote graafmachine dat werk mag gaan doen.
Tevens hebben we in het huis al de nodige waterleidingen gelegd, en staat nu ook de indeling van de badkamer, bij onze slaapkamer, vast
Er komt zowel meer vooruitgang in.
Maar nog genoeg te doen.
Twee weken geleden stond er een vraag bij het forum van www.placement.nl de vraag wie er allemaal naar de Koningin in Oslo zouden gaan.
De Nederlandse ambassade in Oslo had een aantal mensen uitgenodigd, maar je kon ook zelf een aanvraag indienen. Het leek ons toch wel leuk omdaar heen tegaan, en hebben een verzoek ingdiend. Al heel snel hadden we een reactie van de ambassade dat het in orde was en we een uitnodiging met een protocol toegestuurd zouden krijgen.
Twee dagen later lag de uitnodiging in de bus, en zagen we het kleding voorschrift. De mannen moesten een donker pak aan, en de vrouwen een jurk met mouwtjes, of een rok met jasje.
Aangezien dat onze normale kleding is was dat geen probleem, DUS NIET.
Janine heeft bij de Fretex in Gol haar kleding gevonden, tweedehands voor een prikkie, en het ziet eruit als nieuw(er hingen nog kaartjs aan)en zelfs schoenen met een hakje.
Ik heb van de overbuurman, van het restaurant, een donker pak kunnen lenen. Wij zijn even groot, en het pak past perfekt.
Vorige week zondag kwam het Zweeds buurmeisje helemaal overstuur het tankstation ingerend(Janine was aan het werk). Ze had gezien dat een van onze katten was aangereden, en had hem nog wel weg zien kruipen.
Nadat we hem bij de buren achter een schuur gevonden hebben, bleek dat een achterpootje lam achter hem aan sleepte. Samen met de buurjongen zijn we naar de dierenarts in Gol gereden, en die stelde ons gerust dat er zover hij kon voelen niks gebroken was, maar dat we de volgende dag(maandag) even terug moesten komen om een röntgenfoto te laten maken.
Op de foto bleek dat het rechterachterpootje uit de kom lag, en er een fraktuur in zijn bekken zat.
Hiervoor werden we doorgestuurd naar het dierenziekenhuis in Honefoss, waar Petter uiteindelijk geopereerd is afgelopen dinsdag.
Ze hebben de kop van het pootje eraf gezaagd, en de spieren nemen dit over, en voor het bekken moet hij rust houden. Hij zit nu in een zelfgemaakte bench, en het gaat best goed, hij wil alleen het liefst eruit.
En woensdag was het dan zover. Op de tv hadden we al gezien dat de Koningin veilig was aangekomen in Noorwegen.
Hetty uit Gol was hier om half 11, zij reed met ons mee naar Oslo, en nadat we even de kleren geschowd hadden bij de collega's van Janine zijn we naar Oslo gereden.
Het was prachtig weer in Oslo, en we waren mooi optijd, dus konden we nog bij Akersbrygge(een sjieke boulevard) wat eten en drinken.
Daarna door naar het stadhuis, de Noorse en Nederlandse vlaggen hingen mooi te wapperen, en ons aangemeld.
Binnen kregen we een "voorleeskaart" die we later moesten afgeven aan een lakei.
Toen we in de grote ontvangst ruimte kwamen, werden we persoonlijk welkom geheten door de ambassadeur van Nederland in Oslo., en daar kregen we een drankje aangeboden.
Iedereen stond daar in zijn sjieke kleren, en we herkende nog een paar Nederlanders die we al eens ooit gesproken hadden.
En toen was het zover, na een woordje van de ambassadeur, mochten we naar boven via zo'n hele mooie marmeren trap. Daar zouden we een voor een de ruimte in gaan waar we de Koningin een handje mochten geven.
Bij de deur stond een lakei en daar gaf je het "voorleeskaartje" aan.
Ik moest eerst en dan Janine. Via dat kaartje werd je geïntroduseerd aan de Koningin met ook je funktie hier in Noorwegen. En daar sta je dan voor de Koningin, je geeft haar een hand en spreekt haar aan met "dag Majesteit", en dan mag je doorlopen.
Dat is wel een heel speciaal moment wat je niet snel vergeet.
Daarna was er een ontvangst in een grote ruimte waar je een wijntje aangeboden kreeg, en jawel, stukjes oude kaas, haring en bitterballen. Hoe maak je Nederlanders in Noorwegen blj!
De Koningin hield daar nog een ontspannen woordje en hebben we uit volle borst het "Wilhelmus" meegezongen.(en bijna iedereen zong het goed, ik zal geen namen noemen JANINE)
Ook Kees Verkerk hebben we nog de hand geschud, en toen was het voorbij.
We hebben nog wel bij de Opera foto's gemaakt, omdat de Koningin daar een dansvoorstelling aanbood aan het Noorse Koningshuis. Dus die hebben we nog op afstand gezien.
En daar konden we proberen foto's te maken, want dat was niet toegestaan in het Stadhuis.
Moe maar voldaan reden we terug naar Bromma, met wel een heel apart gevoel, want het is toch wel heel speciaal dat je in Noorwegen zomaar de Koningin een handje mag geven.
Tot de volgende keer.
06 Juni 2010 - 13:14
Jan En Francien:
Wat mooi die foto,s wij hebben denken wij Janine op de televisie gezien vrijdag,Robin niet die was zeker aan het netwerken.Dikke knuffel van Mama en Papa -
06 Juni 2010 - 14:20
Wijnand En Ivonne:
Mijnheer en mevrouw van den Bogaard, uit Bromma.
Werden jullie zo geintroduceerd en nu moeten wij jullie
natuurlijk ook zo gaan noemen, na zo'n ontvangst bij Hare Majesteit. Ik heb gekeken op de tv maar ik jullie jammer genoeg niet ontdekken. Jammer helaas, geen mijnheer Robin en mevrouw Janine. Wel een Keesie, maar die hebben jullie ook ontmoet getuige de foto.Jullie zagen er echt als mijnheer en mevrouw uit.
Wat goed dat jullie nu verder kunnen met de verbouwing en het plaatsen van de septictank, alhoewel een "uttedoe" heeft ook wel wat.Heel veel beterschap gewenst voor Petter. En Janine je kunt niet alles goed doen en groente kweken en dan ook nog een liedje moeten zingen in het Nederlands dat valt allemaal niet mee.
Wij gaan het komende weekend uit met de "oude buurt" naar Dalfsen en maandag daarop gaan we voor ca 3 wk. naar Schotland. We hopen dus op droog weer. Wim en Julitte kunnen ook aan de gang, maar dat laat ze je wel weten.
Om te besluiten eindig ik toch maar weer met de groetjes uit De Peel voor Robin en Janine. -
06 Juni 2010 - 14:30
Piet Reintjes:
Nooit geweten dat Robin zo koninklijk gezind was. Ik heb de indruk dat hij in zijn "Magic-tijd" anders stond tegenover de monarchie. Maar evengoed alle respect. Veel succes met de bouw. En Noorwegen ziet er toch echt mooier uit als het kwik omhoog schiet. Ik overweeg een vakantie in 'Norge'. -
06 Juni 2010 - 17:32
Karin:
Hoi Strangers,
Wat een statiefoto, ik moest effe goed kijken of jullie het wel echt waren, ja dus! Weer een avondtuur erbij leuk hoor! En nou weer in de werkkleding, ziet er toch net wat anders uit.
Fijn dat iedereen zo goed mee werkt, hopelijk kunnen jullie snel beginnen. Robin alvast veel pleziet met het graven! Er zullen hier straks zeker wel foto.s van verschijnen ben benieuwd. sukses weer, en de groetjes ook van Jos. -
07 Juni 2010 - 19:41
Ardie:
Nou dat is toch werkelijk HET avontuur van je leven!! Bij Trix op de thee. Ben stik jaloers...maar ja...ik heb dan weer de vorige paus een handje gegeven (vergeet ik ook nooit meer!!! hihi)
En Janine eerlijk is eerlijk....ik heb jommer mit de kat hur!!!
Nou Dhr. en Mevr. Zet die kleren maar op marktplaats en weer gewoon het bouwkloffie aan!
Succes met alles weer.
X Ardie en gauw tot mails. -
08 Juni 2010 - 14:34
B. Van Oranje Nassau:
Geachte heer en mevrouw van den Boorgaard,
Ik heb erg genoten van uw aanwezigheid tijdens mijn verblijf in Noorwegen.
Goed om te zien dat het Nederlandse volk over de grens erg ondernemend is. Dat past geheeld in de Zeevaarders traditie van ons land.
Hopelijk heeft uw poes een voorspoedig herstel.
Hoogachtend,
Beatrix -
09 Juni 2010 - 09:37
Miranda:
hoi hoi,
Erg skon die kleding,maar euh, toch wel wat anders he.
Dus bij thuiskomst vast vlug uit en de vlugge boks weer aan? haha.
Maar goed, je hebt ze maar mooi het handje geschud, kunnen wij niet zeggen!
Tot vlg keer, liefs Miranda -
09 Juni 2010 - 14:57
Trudy+Brandy:
Lieve kids wat staan jullie er mooi op. Geweldige combinatie. Probeer t pak te houden of koop voortaan samen een pak, hij de centen en jij de show lopen. Janine jij ziet er ook hartstikke mooi uit. Knap stel samen, maar dat wisten we al. Lieve Robin en Janine ff vlug een reaktie, we zien elkaar toch heel erg gauw. Heel veel groetjes en liefs, hele dikke knuffel, dikke kus van je mam met hondje -
10 Juni 2010 - 07:23
Julitte:
Hoi,
Tja, wat zal ik ervan zeggen meneer en mevrouw van DEN Bogaard!
Niet te geloven, zo oog in oog te staan met "onze" koningin. Dat treffen jullie dan weer...
Maar het is jullie gegund hoor, het is toch weer een happening die je hebt meegemaakt.
Het nieuws van ons heb je al gehoord, ben ook al flink aan het pakken geslagen...erg heet op de zolder, maar je moet er wat voor over hebben.
Heb er ook wel zin in om straks in mijn ouwe kloffie alles te mogen schilderen en poetsen.
Hey luitjes..oh nee...meneer en mevrouw van DEN Bogaard...veel groetjes van ons en..oh...ja leuk weer die foto's allemaal xx -
17 Juni 2010 - 20:05
Willem II:
Had maar even gebeld, had ze mijn auto mogen lenen; eventueel met chauffeur.... doe ik zo voor jullie en voor H.M.
En dan die statiefoto's.....Ongelooflijk wat je met Photoshop allemaal kunt doen...
Wel te gek dat er zoveel schot komt in het afwateringsproject! Ook fijn om te lezen dat de gemeente zo positief meewerkt. Leest Marlies de Loo jullie site trouwens ook ?
Ik voel met Petter mee en krijg het helemaal benauwd als ik die foto zie met dat geschoren dijbeen. Ik moet er niet aan denken dat ze dat bij mij (1 juli) ook gaan doen....
Veel succes met alles en probeer te skypen.
Duut hin wa ! 'tWimke -
18 Juni 2010 - 21:15
Jetty:
Wat een belevenis, trix in levende lijven ontmoeten in jullie land. Geweldig! Ik was al trots op mijn ontmoeting met Trix op de platte kar, maar dit is veel leuker, helemaal legaal. Hi hi.
Beterschap voor Petter!
X Jetty -
22 Juni 2010 - 07:49
Mariska:
Hoi Robin en Janine,
Zijn jullie weer veilig en wel gearriveerd in Noorwegen? Leuk om jullie weer eens gezien en gesproken te hebben,ook al was de aanleiding niet leuk. Goede tijd weer daar en we blijven jullie via jullie site volgen -
24 Juni 2010 - 21:48
Margriet:
Vergeet je even een paar weekjes op de site te kijken om dan tot mijn stomme verbazing te lezen dat jullie DE KONINGIN EEN HAND HEBBEN MOGEN GEVEN. Dat verdient een driewerf: HOERA HOERA HOERA!!!!
Bij mij begint het Noorwegen gevoel weer aardig te kriebelen. Het zal bij kriebelen moeten blijven.Jammer dat we dit jaar verstek moeten laten gaan. Binnenkort weer eens contacten????