Dat was super!!! - Reisverslag uit Bromma, Noorwegen van Robin en Janine Boogaard - WaarBenJij.nu Dat was super!!! - Reisverslag uit Bromma, Noorwegen van Robin en Janine Boogaard - WaarBenJij.nu

Dat was super!!!

Door: Janine en Robin

Blijf op de hoogte en volg Robin en Janine

31 Oktober 2010 | Noorwegen, Bromma

"Dat was super", en dat riep niet de pompbediende tegen mij, aangezien ik diesel moet tanken. Nee, dit gaat over afgelopen week.
Omdat we wisten dat we afgelopen week een hele grote groep mensen op de "koffie" zouden krijgen, hebben we de week daarvoor nog maar zoveel mogelijk in het huis gedaan en gewerkt bij klanten.
Janine heeft nog het nodige geschilderd, en ik heb onze ontbijtzaal helemaal leeg geruimd, en het gat alvast zover uitgevuld.
Aankomende week gaan we hier "pukk" storten, dat is gemalen rots, en dan kan de beton erin. De temperaturen zijn uiteindelijk helemaal niet zo koud geworden als we schreven. Gelukkig maar.

Afgelopen maandag was het zover, na vele malen skypen, hyven en sms-en was het dan zover.
Ilse met Max, Noa en Kaya, en Christa en Francis met Joes, Tije, Wiep en Cato kwamen naar Bromma.
Aangezien hun met 10 man kwamen werd het vervoer wel wat lastig, dus hebben hun 1 auto gehuurd, en hebben wij met onze Pajero, waar je met 7 man in kan, hun opgehaald.
Aangekomen in Rygge was het wachten op het vliegtuig uit Weeze, en daar kwamen ze aan 3 dames met 7 kinderen van 3 tot 11 jaar.
Na een hartelijk welkom en "even" bijkletsen met een kopje koffie op het vliegveld, gingen we richting auto's. Helaas was het al donker toen we in Bromma aankwamen, maar denk nu niet:"waar moeten al die mensen bij jullie slapen?".
Zij hadden een Hytte bij het Nesbyen Alpinsenter gehuurd, 10 persoons hytte, met jacuzzi.
Daar aangekomen hebben we lekker polse met broodjes en soep gegeten, en was het voor de kinderen bedtijd.
Wij konden natuurlijk wel uren blijven bijkletsen, maar dat moesten we maar verdelen over de rest van de week. Rond 01.00 uur vonden wij het ook mooi om naar huis te gaan.

Dinsdag begon de dag met prachtig weer en hebben de kinderen heerlijk buiten kunnen spelen, er lag daar wel wat sneeuw, en dat gaf natuurlijk veel speelplezier. De eerste blauwe plek was er dan ook al snel.
In de middag zijn we met de hele bende naar Bromma gereden.
Daar hebben we een rondleiding door het huis gedaan en hebben hier in ons kleine huisje met 12 man wat gedronken, dat ging nog best goed ook. Daarna terug de berg op en was het etenstijd. Die avond werd het laat, maar je hebt elkaar dan ook zo lang niet gezien.

Woensdag hebben we een echt Noors uitstapje gedaan. Gewapend met rugzakken, messen, hout, polse, broodjes, waterketels en kwiklunsj, gingen we het bos in.
Op zoek naar een plekje waar we ons kampvuurtje konden gaan maken, en waar water uit een bevroren beekje kwam. Na een klein tochtje, Cato is 3 jaar, hadden we een prima plek gevonden. Er werd een gat gehakt in het ijs, en daar hadden we heerlijk water voor de thee en chocomelk te maken. We hadden wel droog hout mee genomen, aangezien het die ochtend nog gesneeuwd had, om het vuurtje mee te maken. En wat is er nou mooier dan fikkie stoken in het bos, water uit een beekje halen en dan zelf spiezen mogen maken van takjes.
De kinderen moesten namelijk takken zoeken en daar een punt aan maken met een mes, zodat we die konden gebruiken om de polse(lees: worstjes) te grillen boven het vuur.
Het fikkie werd al snel een goed kampvuur, laat dat maar aan Janine over, en de ketels met water waren dan ook zo aan de kook.
Dat was toch fantastisch, de polse smaakten prima en de thee en warme chocolade gingen er ook goed in.
Na een tijdje was het mooi geweest, en tijd om terug te gaan. Op de terugweg hebben we nog een mooie groepsfoto gemaakt.
Terug in de hytte heeft Janine heerlijke wafels gebakken, nou en die waren zo op.
Na het eten was het de hoogste tijd om de jacuzie te gaan uitproberen.
Binnen de kortst mogelijke tijd, zaten er wel 10 mensen in het bad, en dat was volop genieten.
Nadat de jeugd in bed lag bleef het nog lang onrustig op de berg. Het werd weer een laat nachtje.

Donderdag zijn we in de loop van de middag via het oude deel van Nesbyen, naar Bromma gereden. Iedereen was eigenlijk wel benieuwd waar Janine nou werkt.
We gingen dan ook met de hele klub naar binnen, en jawel de complimenten aan iedereen, dat ging hartstikke goed. Iedereen wist niet waar die kijken moest, en vooral de berenvellen met hoofd, maakten veel indruk. Zeker als je hoort dat het echte berenvellen zijn, dan kijk je er wel even anders naar.
Daarna gingen we naar het pizzarestaurant van Nesbyen. We hadden voor de zekerheid maar een tafel gereserveerd, want als je met zo'n grote groep komt, is dat toch wel handig.
De pizza smaakten prima, en de grote glazen drinken ook.
Terug in de hytte werden alvast de koffers ingepakt, want de volgende dag zouden we al op tijd vertrekken.
Die avond hebben we het zelf ook maar niet zo heel laat gemaakt, aangezien er morgen een lange dag aan zou komen.

Vrijdag om 07.00 uur stonden wij weer op de berg, om de laatste dingen bij elkaar te pakken, ontbijten, en wegwezen.
Nadat de sleutel en vuile was, was ingeleverd, vertrokken we richting Rygge. Na 2 kleine stops, 1 was niet gepland, arme Cato, waren we mooi op tijd in Rygge.
Na nog een boterhammetje gegeten te hebben met een glaasje ranja, was het tijd om afscheid te gaan nemen.
Ne zo'n gezellige week bij elkaar te zijn geweest, was het afscheid best emotioneel en hielden we het dan ook niet droog.
Terug in Bromma kon ik nog door voor een werkbespreking met een klant, en die kwamen daarna nog even mee naar ons. Dit was erg gezellig. Toen we later tevreden in ons bedje lagen vielen we dan ook moe, maar met een voldaan gevoel in slaap.

Lieve Ilse, Max, Noa, Kaya, Francis, Christa, Joes, Tije, Wiep en Cato, heel erg bedankt voor de gezellige week, wij zullen deze week nooit meer vergeten.

En wij gaan weer door met de gewone dagelijkse bezigheden, en streven ernaar om voor de Kerst over te kunnen huizen naar het "nieuwe" huis.

Hadde

• 31 Oktober 2010 - 14:20

De Maasjes:

Wat moet het een geweldig weer zijn geweest, heerlijk!! `n heel mooi avontuur moet het voor iedereen zijn geweest. Weer iets moois om op terug te kijken en lekker na te genieten.
    En dan is nu weer de orde van de dag waarschijnlijk, maar dat is ook niet erg, toch?
    Liefs De Maasjes

• 31 Oktober 2010 - 19:37

Trudy:

Ja, dat kun je wel zien wat een geweldige spannende week met de hele club!!!
    Geen wonder dat ze allemaal verliefd zijn geworden op het mooie ruime Noorwegen.
    Echt een week waarvan je moe maar voldaan weer flink aan de slag gaat met jullie huis.
    Ik heb weer genoten van het verslag en foto's.
    Groetjes, veel liefs je mam

• 01 November 2010 - 12:23

Miranda:

hoi, wat leuk om weer te lezen dat er weer vrienden zijn geweest!
    Die jaccuzi, daar had ik vorig jaar ook wel in gewild.. haha.
    Nee hoor, alles wat toen ook prima!

Dag lieve mensen, klus ze maar gauw weer verder!
    Miranda

• 01 November 2010 - 19:51

Hanneke En Jan:

Hallo Noorse Neef en nicht(ha ha)

Nou ik kan me voorstellen dat jullie geweldig leuke dagen hebben gehad na het lezen van jullie bericht.
    En dan alle foto's nog wat hebben jullie leuke dingen gedaan. Ja dat is dan weer even afkicken.
    Veel succes hoor luidjes met alle werkzaamheden.

Liefs Jan en Han

• 03 November 2010 - 13:06

Julitte:

Yes, eindelijk ben ik ons pap en mam voor...hihi...
    Moet echt KEI gezellig zijn geweest bij jullie. En voor de kids weer een heel groot avontuur. Zij zullen de meest simpele dingen gaan onthouden voor later...weet je nog mam vroeger?....
    Maar nu wordt het weer tijd voor foto's van het "geklus" en zeker als je voor de kerst nog veel willen doen!
    Werk ze met zin en we wachten op een volgend verslagje!

Groetjes, Julitte

• 07 November 2010 - 15:57

Karin:

Hoi Janine en Robin,
    leuk bezoek voor jullie, lekker bijkletsen. Ziet er gezellig uit allemaal en dat iedereen aan het genieten is kun je wel zien! Lijkt een beetje op ons jaarlijkse ardennen avontuur!
    Sukses weer met de arbeid!
    Groetjes Karin.