We hebben water!!!!!! - Reisverslag uit Bromma, Noorwegen van Robin en Janine Boogaard - WaarBenJij.nu We hebben water!!!!!! - Reisverslag uit Bromma, Noorwegen van Robin en Janine Boogaard - WaarBenJij.nu

We hebben water!!!!!!

Door: Janine en Robin

Blijf op de hoogte en volg Robin en Janine

18 November 2008 | Noorwegen, Bromma

Een bijzonder goedeavond uit Bromma.

Je zult wel denken, gozzie we hebben amper het eene bericht gelezen en daar zijn ze weer. Maar dit is goed nieuws, gisteren zijn de waterboorders begonnen met het boren voor water, dit ging met een fantastische machine die door de grond, lees zand en rotsen, boort alsof het drilpudding is. Het boren ging met de dunne buizen met een grote boorkop, en daar om heen ging de grote buis die dan tegelijk mee naar beneden gedrukt wordt. Met een gigantische grote luchtcompressor wordt dan de leiding schoon geblazen, zodat de boel niet verstopt raakt en het zand en rotsdeeltjes naar buiten wordt geblazen.
Na de nodige meters kwam er steeds meer water mee, dus een goed teken.
Uiteindelijk op 21 meter zat er voldoende water en van een mooie kwaliteit.
Om dit water schoon te krijgen gaat er een zandfilter in, dit is een RVS buis met minuscuul kleine gaatjes erin, de buis is zo'n 1,80 meter lang, en Heeft een doorsnee van 17 centimeter.
Helaas ging hier iets fout mee met het erin laten zakken, hij bleef onderin steken, met het gevolg dat de 21 meter buis er weer uit moest. Met de snijbrander de gelaste buizen weer van elkaar af en kijken waar het zandfilter was blijven hangen. Hierna zijn ze weer vrolijk begonnen om in hetzelfde gat weer nieuwe buizen te boren, en de volgende dag terugkomen om een nieuw filter te plaatsen. Zelf ben ik maar begonnen met het graven van de sleuven in de grond. Er moet zo'n 130 meter gegraven worden voor de waterleidingen van de pomp naar het huis, en dan van het huis naar de Hytte, naar Emilshus en naar de Stabur. Dit zijn flexibele leidingen met een warmtelint er omheen, zodat de boel niet kan bevriezen.
Oh ja, je hoeft geen medelijden te hebben met mij want ik heb een graafmachine voor deze sleuven te graven, leuk en erg handig.
Vandaag zijn de heren terug gekomen met een nieuw filter en een vrachtwagen met water met hogedruk om de buis extra door te spuiten omdat na een nacht zonder filter er veel modder in de buis stond. Het filter is geplaatst en het was even een gigantische fontyn naast ons huis. Gevolg alles onder de modder/water. Na en meting blijkt dat onze bron ongeveer 2000 liter water per uur kan leveren. Dat is geen schrijffout. Dus dat is veeeeel water.
Nou, nu nog even doorgraven en de leidingen gaan aansluiten zodat we binnekort water in onze Hytte hebben.
Tot zover een korte update, vandaag alleen foto's omdat we nog geen extra video ruimte hebben, komt snel.

Groeten uit Bromma van Janine, Robin, Willem en Sjakie.

• 18 November 2008 - 21:55

Gerrit:

Gefeliciteerd !!!!
    Geweldig nieuws, jammer dat je geen olie gevonden hebt, was je een Noorse olie sheik geworden.
    Maar lekker spelen met je graafmachine maakt wel heel veel goed !Succes, groet, Gerrit

• 18 November 2008 - 22:32

Marleen:

en nu??? dan eindelijk lekker douchen??

Wij hebben ook goed nieuws (knipoog)....
    gaaf he!!

• 19 November 2008 - 09:27

Trudy:

Lieve kids gefeliciteerd met je eigen water!!! Lang gewacht en "gekregen". Oh wat gaaf hé. Goed verslag zie t zo allemaal voor me!!! Prachtig die foto's wat een geweldige machines. Robin nu mag jezelf lekker graven. Je hoeft je lekker niet te vervelen.
    Heel veel liefs ook van oma. Tot gauw

• 19 November 2008 - 09:40

Miranda:

Proficiat met jullie WATER!!! je kunt toch niet zonder he!
    Tot het vlg nieuws, hier alles zijn gangetje!
    groeten Miranda

• 19 November 2008 - 11:16

Pap Mam:

wat een machine zeg,en gelukkig hebben ze niet zo diep hoeven te graven. Gefeliciteerd met het resultaat geweldig. Knuffel en tot horens.xxxx

• 19 November 2008 - 13:24

Aris Bremer + Robert:

ik weet het niet gemiddag. Oh ja, ik hou van jou!! Ik mis je nog steeds een beetje. Ik vraag nog steeds wat we gemiddag gaan doen.
    Fijn dat jullie water hebben hoor. Mooie indrukwekkende foto's vond Aris, geweldig. Lijkt Bob de Bouwer wel. Oh nee, het is scoop! Machines.
    Nou, nu heb ik niet veel meer te vertellen. Wel de hartelijke groeten en tot ziens. Ik ga zo pepernoten eten. Doeiiiiiiii

• 19 November 2008 - 23:39

Karin:

proficiat! weer 'n stap verder. stoer hoor Janine zo'n graafmachine.
    groetjes ook van Jos.

• 20 November 2008 - 13:09

Yvonne:

Het lijkt zo gewoon en is toch zo bijzonder en bovendien kan je niet zonder!!
    Dus...proficiat met jullie water: geniet ervan!!

Groeten Yvonne

• 21 November 2008 - 15:40

Wijnand & Ivonne:

En nu maar badderen in je eigen water. Zo te zien hebben jullie nu genoeg.

Groetjes Wijnand en Ivonne

• 21 November 2008 - 22:37

Rianne:

Hallo luitjes,

Heerlijk, eindelijk water. En nu zingen maar:

"en voor dat jij en ik vanavond vroeg onder de wol gaan
    gaan we met z'n tweeën drie keer uitgebreid in bad"

"ja alles, alles kan een mens gelukkig maken
    een zingende merel de geur van de zee
    ja alles, alles kan een mens gelukkig maken
    de zon die doorbreekt
    een vers kopje thee"

Badder ze en een fijn weekend.

Liefs Janssen

• 24 November 2008 - 13:33

Bert En Gerrie:

He harde werkers. Alweer een stap verder in het Noorse leven, eigen water! Dat lijkt ons ook wel wat maar nog niet de plek kunnen vinden om te boren!
    Zoals jullie nu wel zullen hebben gelezen, hebben ook wij sneeuw (gehad) Het is lekker koud en gisteren in het bos gewandeld in de vallende sneeuw (er lag hier zo'n 7 centimeter)
    Nu is het alweer bijna voorbij. Nou luitjes, succes ermee, werk ze en geniet ze!
    Liefs
    Bert en Gerrie

• 26 November 2008 - 19:53

De Rørlegger :

zo dat is mooi dat jullie water hebben maar om het water uit de kraan te krijgen zal ik eerst nog wat werk moeten verzetten maar dat komt wel goed maar moet er 33,33 liter per minuut uit de kraan komen want dan kun jij bij de plaatselijke brandweer,nou hou ik op en ik hoor van jullie groeten van ronald en angela jullie bijna buren

• 26 November 2008 - 19:54

Trees Lely:

Wel,wel janine je kunt zo de bouw in alleen al die uitleg van die waterboorders en op die graafmachine, geweldig!
    Zaterdag ons 1ste kerst-concert in Kleve geen water maar Gluhwein voor de koude voeten,lekkerrr Janine en Robin groetjes en cheers van Trees.

• 28 November 2008 - 21:26

Tom, Hè Hè,eindelijk:

Lieve Robin en Janine. Hoe snel gaat de tijd en is er weer een week of een maand voorbij. Nu toch eindelijk na telefoontjes etc weer eens even een bericht uit koud en grijs Amsterdam, hoewel...bij jullie zal 't ongetwijfeld wel kouder zijn denk ik. Wat heerlijk dat jullie water hebben en wat zijn jullie hard aan het werk geweest, wow. Petje af. Nu is dus te dijd aangebroken om meer binnen te werken hè, naast natuurlijk ook nog jullie banen. Hoe gaat het daarmee? En hoe zijn de contacten met de buren? Naar wat ik zo lees wordt er intensief en enthousiast meegeholpen om jullie zoveel mogelijk te ondersteunen en de winter in/door te helpen. Jullie waren even hier in Nederland maar dat zal een overvolle agenda hebben gegeven vermoed ik. in ieder geval alle goeds en véél liefs uit Amsterdam van mij en we bellen elkaar snel weer. Houd jullie taai en alle toi toi toi met alles wat nog moet en gaat gebeuren. Wil echt een keer komen om 't allemaal van nabij te kunnen zien en meemaken. Maar ws zal dat in 2009 gaan worden, want momenteel moet er hard gewerkt worden om tussen de vele gaten in mijn agenda zoveel mogelijk op te vullen. De crisis was vanaf moment één gelijk te merken in het aantal trainingen waarvan er vele werden geannuleerd en dus niet werden betaald. Reken net als iedereen op betere tijden, maar dat gaat nog wel ff duren zo te zien en al horende om me heen. Enfin, we maken er allemaal het beste van en zullen ons hierheen moeten slaan. Voor nu een dikke pakkerd en véél liefs, x Tom

• 30 November 2008 - 20:32

Bart:

Hee Noorman en Noorvrouw

Dat scheelt weer een stuk in het comfort.
    Ik moet er niet aan denken om zo primitief aan water te komen.

Hier wordt hard gezongen.
    Gisteren op de Weihnachtmarkt in Kleef.
    Koud!!!. Redelijk gezongen. Op naar het volgende optreden.
    Groetjes en liefs
    Bart

• 05 December 2008 - 14:19

Julitte:

Leuk om te lezen dat jullie zelf nog kriebels krijgen van het mooie landschap! En schitterende foto's gemaakt van jullie knabbel/babbel...
    En ik kan me er ook nog maar weinig bij voorstellen hoe dat nu moet met het water. Hoe jullie moeten kunnen gaan douchen enzo...Maar goed, dat zal allemaal wel goed komen, zoals alles bij jullie op zijn tijd wel goed komt aan de foto's te zien.
    Ik vraag me af of jullie nou ook nog hollandse kost eten of toch steeds meer over gaan op de plaatselijke gerechten?
    Wij hebben vandaag feest (ons pap is jarig), ik zal jullie pa en ma wel zien vanavond, dus ik hoor ze nog wel ff uit....haha....
    Heel veel groetjes, ook van Wim, die zit met verbazing mee te kijken!

• 06 December 2008 - 17:09

Julitte:

Daar ben ik weer.
    Jullie mam zei gisteren dat jullie weer wat nieuws op de site zouden zetten...maar helaas....
    Ik heb ze weer flink uitgehoord uiteraard, maar wat zijn ze toch enthousiast over hun schone zoon haha...
    Uiteraard komt "Nine" (lees Janine) ook veel complimentjes toe!
    Goed, ik wacht wel weer af tot de volgende keer.
    Groetjes, ik ga zometeen naar PSV met Wim....ben benieuwd!

• 07 December 2008 - 15:13

Mariet:

hard aan het werk zeker?het is zo stil aan de overkant.