Alweer bijna Kerst.
Door: Janine en Robin
Blijf op de hoogte en volg Robin en Janine
21 December 2010 | Noorwegen, Bromma
Dat weer, ik wil het er eigenlijk niet over hebben, nou vooruit dan, een klein beetje.
Als we de beelden van Nederland, en er omheen, nu zien, moeten we wel een beetje lachen, en hebben ook wel medelijden met jullie.
Wij krijgen nu ook steeds meer de vraag; "maar hoe gaat dat dan bij jullie?" Hier gaat alles gewoon door, auto's en ook vrachtauto's rijden hier gewoon door, en natuurlijk is het hier ook glad, maar het grote verschil is, dat het niet zo druk is op de weg.
Natuurlijk scheelt het ook dat wij hier, de meeste dan, met piggdekk rijden, dat is een spijkerband. Het geeft wel wat meer grip, maar is niet heilig.
En voor de rest moet je gewoon uitkijken.
Vorig weekend zijn we even op en neer geweest naar Nederland. We hadden een feestje van onze vriend Wil, hij werd 50 jaar en vierde dat met een feestje in een Bed & Breakfast in Ottersum. Het ideale was dat we daar gelijk konden blijven slapen, na het feestje.
Het feest was echt geweldig, en we hebben een hele boel mensen gesproken die we echt al heel lang niet meer gezien hadden. Het was dan ook heel leuk om hiervoor op en neer te gaan.
Janine haar vader was die week ervoor geopereerd, en daar zijn we ook even op ziekenbezoek geweest. Dat was gelijk een mooie combinatie. Met Jan gaat het goed, dus dan weet je dat.
Verder gaat het hier met de verbouwing even iets rustiger. Janine en ik moeten allebei veel werken op moment. In het huis is het nu ook wat warmer, we hebben van die losse. stroomvretende, radiators staan. Zo is het een stuk aangenamer als we in het huis wat doen, en tevens voor de spullen die er al staan is het ook beter.
Zoals het er nu uitziet komt de loodgieter in de 3e week van januari, om het verwarmingssysteem aan te gaan sluiten.
Dus, wij gaan niet over met Kerst. En nu hoor ik al een aantal mensen zeggen;"zie je wel, dat dacht ik al wel! Dat halen ze nooit" Tja, je moet een richtdatum hebben, en daar kun je dan altijd weer wat van afwijken.
Dus wij gaan de Kerst maar wat relaxter doorbrengen, samen met Wil en Resie. Voor het derde jaar op een rij, komen zij hier Kerst vieren.
We gaan een paar dagen naar een hytte op de fjellet, beetje langlaufen, eten, eten, eten en borreltjes drinken, om het warm te krijgen, na een dagje buiten.
Daar verheugen wij ons dan alweer helemaal op.
Maar, zoals ik vorige keer al schreef, hebben we een interview met een presentator van "Maasland Radio" uit Bergen. En dan bedoel ik Bergen in Limburg, en niet Bergen in Noorwegen.
Ik ken de presentator nog uit de tijd dat ik in Gennep bij de lokale omroep werkte(begin jaren 90), en hij volgt ons verhaal vanaf het begin.
Vandaag hebben we een geluidstest gedaan met de skype verbinding, en zo zal morgen het interview opgenomen gaan worden.
Het wordt aanstaande donderdag 23 december uitgezonden om 18.05 uur, en later op die avond wordt het nog een keer herhaald, en ook op zondag ochtend tussen 08.00 en 09.00 uur.
Voor de mensen in een wijde straal rondom Bergen kunnen dit ontvangen op een draagbare radio, of autoradio op de frequentie 89,6 en 92,9 fm.
Bij deze willen wij al onze lezers en lezerressen hele goede Kerstdagen wensen, en een verschrikkelijk goed 2011.
En hopelijk tot ziens, schrijfs, mails, skypes og gewoon live te zien in Bromma, of Nederland.
Robin en Janine.
Ook trouwens van Sjakie, Rubben en Petter.
21 December 2010 - 22:31
Wijnand En Ivonne:
Hallo Robin en Janine,
Vanuit een mooi wit Peellandschap waarvan we beide genieten, wensen wij jullie fijne kerstdagen en een gezond 2011 toe.
Uit De Ouwe Peel
21 December 2010 - 22:50
Yvonne:
Hoi, Janine en Robin
Ik wens jullie alle goeds voor 2011. Heel veel geluk en een gezond jaar!
Succes met de verbouwing (jullie zijn er al zo'n tijd vol enthousiasme mee bezig: mijn respect daarvoor): hopelijk wordt 2011 het jaar waarin jullie "klaar"zijn en over kunnen naar jullie huisje.
Groeten, Yvonne -
22 December 2010 - 00:15
Piet Reintjes:
Dag Robin, Janine, Sjakie, Rubben en Petter . . .
Wat geweldig dat jullie het interview op deze wijze al aankondigen.
We willen er een fantastisch verhaal van maken zo vlak voor kerst.
Ik wil nu al van de gelegenheid gebruikmaken om jullie
prachtige kerstdagen en een geweldige jaarwisseling te wensen,
en voor 2011 alle goeds daar in Norge. Maak je droom waar !!
Hartelijke groet ! -
22 December 2010 - 01:39
Demaasjes:
Tuuuuurlijk gaan we door met waarbenjij.nu, msn-en, skype (???), meelen, kaartjes schrijven enzo nog meer!! Want het is hartstikke leuk om van elkaar op de hoogte te blijven. En wat een weersverschil wederom, jakkie ;) Maar het ziet er super mooi uit bij jullie, heerlijk dat winterse weer. En och, wat zouden we graag een keer bij jullie willen komen met ons cempertje... maar dat blijven voorlopig even "dromen" . Want we zijn zoooo benieuwd. Hier gaat alles goed, en zijn we lekker aan t genieten van opa en oma Wijnen, die as zondag alweer vertrekken :( Maar eerst fijne feestdagen maken met een bbq op het strand. Dushi`s Bon Pasku I Feliz Ana Nobo... Brasa De Maasjes en Opa en Oma!! xx -
22 December 2010 - 08:05
Heidi:
Ook voor jullie de alleberste wensen, een gezellige kerst en'n
productief, inspiratievol en gezond tweeduizendelf!
Groetjes van mij en m'n mannen -
22 December 2010 - 09:40
Ome Henk En Ineke:
Hallo Janine en Robin,fijn dat het goed gaat met jullie,vanuit een winters Deurne wensen Ome Henk en ik jullie fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar. We volgen jullie op de site natuurlijk,het is altijd weer fijn om te lezen van jullie vorderingen met de verbouwing,en natuurlijk dat het met jullie zo goed gaat in noorwegen.Groetjes Ome Henk en Ineke -
22 December 2010 - 12:06
Papa En Mama:
Weer een gezellig verhaaltje,maar waren de foto,s op,we zullen kijken of we het kunnen horen op de draagbare radio.Wij wensen jullie fijne feest dagen en veel plezier met Wil en Resie een dikke knuffel en tot skypes. -
22 December 2010 - 12:47
Trudy En Brandy:
Lieve Robin en Janine
Wij zijn weer bij met jullie wonen en leven in Bromma. Ja jullie genieten gewoon van dat mooie weer en zeuren niet. Het is hier prachtig, ik geniet ervan. Loop lekker naar het dorp voor de boodschappen. Heb nu zelfs zo'n trut-boodschappenwagentje gekocht. Staat stom maar is ideaal.
Wat staat dat mooi die deurlijst, ja het wordt echt sjiek hoor.
Het verschil is goed te zien met die motorwarmer. Ja jullie zijn erop ingesteld.
Heel fijne gezellige kerstdagen met Wil en Resie. Dat wordt gewoon samen genieten van alles!!!
Veel liefs, dikke kus/knuf uit een prachtig mooi Oirschot -
22 December 2010 - 18:20
Ardie:
Ik zat al te denken....die twee daar in het hoge noorden lachen zich een breuk!!! Holland ondergesneeuwd...wat een paniek!!! Voor jullie de normaalste zaak van de wereld dat je je auto eerst uit moet graven voor dat je weg kunt rijden....
Maar eerlijk is eerlijk......het is een grote kerstkaart! Echt geweldig! Maar ja als je met blauwe en paarse buizen op pad moet is het iets minder natuurlijk. En ik heb niet van die Miss Piggy banden....
Luitjes, fijne dagen en laat 2011 maar komen!!!!!
X Ardie and the boy's.
22 December 2010 - 20:11
Jeanne Laarakkers:
Nog een paar dagen en het is kerst. Hele fijne dagen toegewenst en een heel gelukkig 2011.
Groetjes Jeanne -
23 December 2010 - 10:33
Familie Nieuwkamp:
Hallo Robin en Janine,
We maken nu ook kennis met Noorwegen in de wintertijd. We zijn nu een paar dagen in Oslo, en gaan maandag 27/12 met een huurautootje even op en neer naar Hallingdal/Nesbyen. We komen dan praktisch langs jullie huis! Zijn erg benieuwd naar jullie en jullie huis-werk!
We zijn alleen zo onhandig geweest om geen adresboekje mee te nemen, dus we hebben geen emailadres of telefoonnummer van jullie bij ons!
Wij zijn per email bereikbaar op sandl@casema.nl - we bekijken onze mailbox diverse malen per dag.
In ieder geval: God jul!
Groeten van Saskia, Laurens, Veerle en Jessie. -
23 December 2010 - 18:03
Miranda:
Hoi Robin en Jaine,
Ja het weer....koud, wit en winters.
We doen het er allemaal maar mee.
Kerst is misschien niet gelukt, maar je weet; goed werk kost nu eenmaal tijd!
Voor nu; hele fijne feestdagen met jullie vrienden, een goed uiteinde en dan voor 2011, een flink portie gezondheid, geluk en een kei mooie woning in PRE!
Groetjes van Miranda -
23 December 2010 - 20:38
Ted Trimbach:
Hallo Robin en Janine, al reageer ik niet zo vaak ik volg jullie belevenissen op de voet. Fantastisch wat jullie allemaal al gedaan hebben, en 't word prachtig dat droomhuis van jullie. Daarom wensen wij jullie hele fijne kerstdagen voor te relaxen en veel succes, energie, en geluk voor 2011. Lieve groetjes, Lauran en Ted. -
27 December 2010 - 08:59
Maaike:
Heel veel (verbouw-)geluk en gezondheid gewenst in het nieuwe jaar!
Wij hebben Tweede Kerstdag met m'n ouders bij Bas en Silvia en de kinderen in Eindhoven gevierd. Een dik pak sneeuw, staalblauwe lucht: Noorwegen in Brabant. Achter hun huis is een 'berg' (heuveltje zouden jullie zeggen) en daar hebben we heerlijk met de slee vanaf geraced.
Groetjes uit Groningen, Maaike en Frits -
27 December 2010 - 20:05
Julitte:
Ha, Robin en Janine,
Ook wij willen jullie een heel goed, gezond, maar vooral liefdevol nieuwjaar toewensen!
En ook wij blijven jullie op de voet volgen. Zeer zeker leuk om de verhaaltjes te lezen, maar nog leuker om de foto's te bekijken (wel weinig de laatste keer..). Zo kunnen we toch een beter beeld krijgen van hoe jullie daar een beetje leven.
Toen ik gisteravond (samen met ons mam en Wim) All you need is love kerstspecial keek, stukje opgenomen in Noorwegen, werd ik een beetje jaloers op ons mam. Zij waren daar geweest (Bergen en omgeving). Erg mooi, heel knus en sfeervol.
Als ik had geweten dat jullie vrienden niet konden komen, had ik zeker een brief naar Robert geschreven..hihi..
Vriendje en vriendinnetje, ga zo door, heel veel liefs van ons!!
xxxxxxxxx -
29 December 2010 - 04:07
Carla:
Tja waar is het niet koud! Ik vind het in iedergeval geweldig hier in nederland. Zo probeer ik me een beetje voor te stellen hoe het dan in noorwegen zal zijn. Hebben jullie een leuke kerst gehad samen met wil en resie?
Bo en zoë missen jullie alweer.(zijn Robin en Janine al weer weg?)
Een knallend uiteinde en een goed begin van 2011. Dat het jullie jaar mag worden!!
Dikke knuffels en veel liefs van ons allemaal. doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii -
30 December 2010 - 18:45
Trees Lelyyyyyyyy:
Een KEI-MOI 2011 met veel geluk en gezondheid.........
ennnnnnn 't wordt toch eens tijd voor een reisje naar het mooie Noorwegen!!!!!!!!!!!!!
Big hug from Oeffelt en "Cheers" het nieuwe jaar in. -
03 Januari 2011 - 09:09
Karin En Jos:
Hoi,
Een heel goed, fijn, gezellig, gezond, te gek, sportief, vrolijk, en vooral gezond 2011 voor jullie en dat het een goed klusjaar weer mag worden!
Ik vind het wel mooi hoor al die sneeuw, net Noorwegen!
groetjes van Jos en Karin