Hoezo bezoek met Kerst! - Reisverslag uit Bromma, Noorwegen van Robin en Janine Boogaard - WaarBenJij.nu Hoezo bezoek met Kerst! - Reisverslag uit Bromma, Noorwegen van Robin en Janine Boogaard - WaarBenJij.nu

Hoezo bezoek met Kerst!

Door: Janine en Robin

Blijf op de hoogte en volg Robin en Janine

04 Januari 2011 | Noorwegen, Bromma

Allereerst voor iedereen de beste wensen voor 2011, en dat het maar een liefdevol, klusrijk, en reizend jaar mag worden.

Woensdag 22 december was het dan zover, het intervieuw zou worden opgenomen. De skype verbinding was gisteren nog getest, en Piet(van de radio) was dik tevreden. Maar wat raar skype deed het maar niet, en we hadden afgesproken om 18.30 uur.
Dan maar via de telefoon. Het intervieuw was leuk, en werd toch nog een gesprek van een dikke 12 minuten, terwijl 6 minuten de afspraak was, maar ja, je kent ons, dat kletst maar door.
Later bleek dat ongeveer de hele wereld zonder skype zat, en het was ook nog niet zomaar opgelost.

Donderdag werden de laatste voorbereidingen voor de Kerst getroffen, want vrijdag moest ik al op tijd weg om Wil en Resie op te gaan halen in Rygge.
Janine heeft tot diep in de nacht, aan de eerste maaltijd gewerkt, Coque au vin, met ook veel "vin". Dus dat wordt smullen.
Ivm met de verwachte sneeuw nog voor 7.30 uur op de site van Ryanair gekeken, maar alles vloog op tijd, dus hup de auto in, en even lekker een stukkie rijden.
Tegen de tijd dat ik iets voor Drammen was, kreeg ik een telefoontje van Resie, het was niet goed, alles was gecancelled, en er vloog dus geen vliegtuig. Nou, dan vloek je wel een keertje(uiteraard wel zachtjes en ik hield het netjes). Hun konden omdraaien, en ik ook.
Daar ging onze planning voor Kerst. Janine was aan het werk, dus die heb ik ook maar gebeld, met deze trieste mededeling.
We besloten dan maar met zijn tweeen naar de hytte te gaan, hij was uiteindelijk geregeld, en we konden niet meer annuleren op dit laatste moment.

Kerstavond zijn we zoals we gepland hadden, thuis gebleven, en het heerlijk kippetje gegeten.
De volgende dag zijn we naar Nystølen gereden, waar we de hytte hadden gehuurd. Uiteraard ging onze Sjakie ook mee.
We hebben heerlijke dagen gehad, en de geplande gerechten, hebben we dan ook allemaal gegeten, dan alleen klaargemaakt voor 2 personen.
Janine had erg haar best gedaan, en alles smaakte dan ook heerlijk, we zullen er wat foto's bijdoen.
Uiteraard zijn we nog lekker aan het wandelen geweest, in de sneeuw, en verdien je daarna een heerlijke Jagermeister.
's Maandags zijn onze buren op bezoek gekomen, de kinderen gingen de ski piste op, en Leif Inge en Bjørg Anita kwamen bij ons.
Janine had daarna voor de hele club pannekoeken gebakken, en dat ging er goed in. En uiteraard ijs toe, zoals dat hier altijd veel wordt gegeten.

Met Sjakie ging het die dag niet zo goed. Sjakie wordt oud, en begint wat meer "klachten" te krijgen. Her en der ontstaan wat "rare" bulten en hij zakt af en toe door zijn achterpoten.
Alleen die maandag zakte hij er doorheen en bleef bijna 10 minuten zo zitten, hij kon niet overeind komen. Dat was voor hem, en voor ons wel even schrikken.
De dagen erna ging het weer wat beter, en nu loopt hij weer "gewoon" rond, af en toe zakt hij er wel doorheen, maar staat dan weer gelijk op. Het lijkt wel of dat hij er geen pijn aan heeft. We moeten dit uiteraard wel goed in de gaten gaan houden, maar het is geen fijn idee, als je eraan denkt dat hij er niet meer is.

Na de Kerstdagen hebben we maar weer in het huis gewerkt, aangezien we vakantie hadden en geen bezoek meer, konden we onze tijd goed besteden in het huis.
Dat was dan ook wel weer een prettige bijkomstigheid.
Janine is de deurlijsten gaan schilderen, en ik heb me met al het timmerwerk weer bezig gehouden. Een prima verdeling.
Nu kunnen we ook weer wat meer foto's plaatsen, het zag er karig uit in het vorige verslag, maar we hadden gewoon niet meer foto's gemaakt, dus...

Donderdagavond moest onze buurman met een bluesband optreden in de "på Hjørnet" in Nesbyen. Met deze band hadden ze tot 1995 samen gespeeld, en na 15 jaar speelden ze weer een keer samen. We kwamen er wel achter, dat er veel muziekale mensen in Bromma wonen, de helft van de band kwam namelijk uit Bromma. Het was erg goed en gezellig, dus wij waren dan ook laat/vroeg thuis.(mag je zelf invullen)

Oud en nieuw zouden we gewoon thuis vieren, maar die vlieger ging mooi niet op. De buren nodigde ons uit om bij hun te komen. Het was een gezellige avond, met zelfs echte champagne om 00.00 uur.
Zaterdag waren we bij Hetty en Scott geweest in Gol, en hebben daar heerlijke oliebollen gegeten. Volgend jaar gaan we ze zelf maken, dat is een ding wat zeker is. Dat is toch wel erg lekker.

Voor mij was het zondag een rustig dagje, maar voor Janine begon het werken alweer. Al het vakantie verkeer reed terug, en dat was wel te merken, het was gigantisch druk op de weg en in het tankstation.
Maandag mocht ik ook weer beginnen, bij een klant, dus was het "gewone" leven weer begonnen.
Helaas verliep de dag niet helemaal zoals ik gehoopt had, want na het werken ging ik de auto starten, en daar ging iets mis.
Hij sloeg niet aan, en de controle lampjes knipperde raar, even nog een keer proberen. Op dat moment rook ik een smeltende brandlucht, en ben snel de auto uitgegaan, en heb de motorklep geopend. En daar kwam een viesruikende rook uit, gelukkig brande het niet, maar ik kon dus niks meer. Ik dacht gelijk:"heel fijn, koop je een jonge auto om geen gesodemieter te hebben, en dan dit."
Na het nodige gebel, met garage(ivm garantie)en afsleepdienst, werd ik uiteindelijk opgehaald, en de Kangoo gaat naar een merkgarage. Ik weet alleen nog steeds niet waar mijn auto nu is, maar dat hoor ik morgen wel.
Dus vandaag maar weer met onze oude vertrouwde Pajero naar het werk geweest.

Janine is vandaag begonnen bij het koor in Ål, dat ligt hier een uurtje rijden vandaan. Janine miste het zingen wel, en had nu zoiets van laat, ik dan maar mooi bij dat koor gaan.
Er zingen meer mensen uit Nesbyen bij, dus kunnen ze mooi carpoolen.
Dat zijn dan ook weer mensen die eerst bij het koor in Nesbyen zongen, dus dat is gelijk gezellig, want je kent al wat mensen.

Zo zie je maar weer, het jaar kan raar beginnen.
Wij hebben ook weer goede voornemens gemaakt, en de belangrijkste is, dat we voor Kerst in ons grote huis wonen. Geintje, dat we hopelijk over 2 maanden kunnen overhuizen, en die andere voornemens noem ik niet, dan kan men later ook nooit zeggen dat het niet gelukt is.

Tot de volgende keer.

• 04 Januari 2011 - 19:45

Gerrit.:

Hallo R en J,

De feestdagen dus toch nog goed doorgekomen lees ik.
    En een heel jaar met nieuwe kansen is weer aangebroken.
    Mis alleen de foto's, iets fout gegaan ?
    En je hebt inbrekers op dit reisverslag, is volgens mij de eerste poging.

Groeten,
    Gerrit.

• 04 Januari 2011 - 19:47

Gerrit:

Jawel, de foto's komen nu binnen.

• 04 Januari 2011 - 21:30

Trudy:

Lieve Robin en Janine
    Wat prachtig deze foto's, het heerlijke en zeker lekkere eten, de mooie kersttafel, de mooie hytte, een prachtige lekkere wandeling in een pak sneeuw (wat wij hier tegenwoordig ook gewend zijn) alleen die mooie bergen missen wij hier. Jongens wat is het daar mooi.
    Luidjes wat staat dat gaaf die lijsten om de ramen en deuren. Ja het wordt echt wat hoor.
    Heel veel succes verder met het kluswerk.
    Hopelijk wordt het probleem met de auto goed opgelost. Wij zullen duimen.
    Heel veel groetjes en liefs dikke knuf/kus van je mam

• 05 Januari 2011 - 00:47

De Maasjes:

Lieve Dushi`s,
    uiteindelijk toch een fijne kerst gehad, het zag er iig super uit.... , maar nog mooier, wat gaan jullie een gaaf huis krijgen zeg. Wat ziet dat er mooi uit, hele mooie kleur die van de keuken. Ik zou zoooo "even" een kijkje willen komen nemen. (kan nog even duren hoor ;) )
    Alle goeds voor 2011 en ga zo door zoals het ging, niks mee toch? Een dikke zoen van ons nog altijd in bikini!!

• 05 Januari 2011 - 10:05

Theo En An:

allereerst natuurlijk een prachtig jaar toegewenst
    we hebben veel bewondering voor jullie doorzettingsvermogen en de resultaten mogen gezien worden .dat komt helemaal goed
    wat sjaki betreft ik ken die klachten[ alleen de bulten dat valt wel mee ]
    we blijven jullie met veel plezier volgen
    gr theo en an

• 05 Januari 2011 - 18:50

Ardie:

Wij kwamen met kerst Resie en Wil inderdaad mokkend ;) tegen tijdens onze sneeuw wandeling langs de maas op! Wat balen zeg voor allebei de partijen.
    Maar aan de foto's te zien zijn jullie de kerst toch goed doorgekomen. De keuken ziet er super uit zeg!!!
    En het nieuwe jaar zit al weer vol nieuwe plannen.............
    Janine succes bij je nieuwe koor. Als je repertoire nodig hebt.......Misschien in ruil voor een dirigent????
    Groetjes en ik mail je gauw weer!
    X

• 05 Januari 2011 - 19:38

Karin:

Hoi,
    Jullie ook de beste wensen voor het nieuwe jaar!
    Wat sneu voor jullie zeg, geen bezoek! valt tegen als je je op bezoek verheugt!
    Toch nog wel leuk gehad zo te zien, en geweldig wat 'n sneeuw!
    En Janine.. goed zeg weer bij 'n koor! ben benieuwd?
    Wat zingen ze allemaal ? Willen we natuurlijk wel een zeer uitgebreid verslag van horen! En of het kan tippen aan Cheers!
    Groetjes Karin.

• 06 Januari 2011 - 09:00

Wijnand En Ivonne:

Hoi Robin en Janine,

Om te beginnen de beste wensen en veel gezondheid en werkplezier in 2011.
    Wat zit er de keuken goed uit, mooie kleur. Wat zullen jullie en mooi uitzicht hebben vanuit de keuken. Ook de foto's van jullie verblijf in de hytte zijn mooi. Ik lees ergens anders dat Janien met het koor mee gaat doen aan het
    Norske folkemusikkveka in Ål, wanneer is dit festival/feest. Wie weet?
    Voor nu de groetjes uit een sombere en sneeuwsmeltende, 7 graden, Ouwe Peel.

• 06 Januari 2011 - 15:03

Heidi:

De beste wensen voor 2011 !!!
    Als je terug kijkt en ziet wat jullie handen in 2010 voor elkaar gekregen hebben, ben ik benieuwd en heb ik alle vertrouwen in hoever jullie over een jaar zullen zijn....
    Van een afstand kijken we met z'n allen, hè mede waarbenjijnu volgers, toe hoe jullie je droom leven. Jullie zijn net als de Maasjes een inspiratie!

Veel geluk én vooral zo doorgaan! (zou Barry Stevens zeggen)

Groetjes uit Deurne!

• 06 Januari 2011 - 19:13

Miranda:

hoi hoi Daar,

De beste wensen voor 2011!!!!
    En dat we nog maar lang zo nu en dan es contact mogen houden!
    gr Miranda

• 08 Januari 2011 - 22:38

Julitte:

Het vordert bij jullie dus...is het niet met werken dan is het wel met het sociale leventje...
    Hier ook...maar dan met met mijn rug...een stukje beter alweer gelukkig!
    Ook bij ons in huis vordert het een beetje...een kamertje weer geisoleerd...en ook de vakantie vordert..die is alweer voorbij namelijk...jammer...
    Als alles vordert zoals het zou moeten...dan mogen we niet klagen en anders;
    Als het niet gi zoals het moet, dan moet het mar zoals het gi!

Succes met alles en tot schrijfs!!
    xxxxxxxxx

• 09 Januari 2011 - 21:13

Wim En Ineke:

Hoi Robin en Janine,

Allereerst de beste wensen voor 2011.
    Luitjes wat hebben jullie het al prachtig voor elkaar,we genieten iedere keer weer van alle mooie foto's en jullie verslag, wat is het daar prachtig.
    We hebben ook jullie radioverslag gehoord want Trudy heeft het via de Mail aan ons doorgestuurd, erg leuk om jullie stemmen weer even te horen.
    Robin en Janine het beste met sjakie en hopelijk valt het mee met de auto.
    We wensen jullie verder heel veel succes.
    Groetjes Wim en Ineke

• 10 Januari 2011 - 21:06

Piet Reintjes:

Robin en Janine, deze keer een late reactie van me. 'Fakanzie' gehad. Maar wat ziet het er gezellig uit daar in de hytte. En het lijkt wel ofdat ik de geur van de Coque au Vin hier kan opsnuiven. Of zou het toch mijn eigen ' vin ' zijn die ik ruik. Erg leuke sfeer en het interieur begint ook al indruk te maken. Jullie mogen blij zijn dat je niet meer in die woonboot huist want het is weer eens hoogwater in de regio. Niet zo erg als in 1993 en '95 maar het is wel serieus. Deze keer is de situatie wel onder controle, vooral door eerder aangelegde dijken en demontabele kadewanden. Dinsdag 11 januari wordt de hoogste stand van de Maas verwacht in Gennep. Heel veel succes in Bromma en nog dank voor de medewerking aan het interview. Groet, Piet.